În replică, USR susţine că a notificat proprietarii mai multor sedii din Capitală şi din ţară în legătură cu situaţia de forţă majoră şi le-a oferit posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului. În cazul sediului respectiv, doi dintre proprietari au fost de acord că continue contractul cu o reducere a chiriei pe perioada stării de urgenţă, iar ceilalţi doi nu doresc nici rezilierea contractului, nici reducerea chiriei, ci plata integrală a acesteia, afirmă USR, potrivit news.ro

Acuzațiile aduse la adresa USR

Bogdan Constantin Hoisescu a susținut într-o postare de pe Facebook că USR nu mai plăteşte chiria pentru sediul de pe Şoseaua Aviatorilor de peste 45 de zile.

„Situaţia persistă de peste 45 de zile de când, în această ”super-criză”… nu se mai plăteşte chiria. Pe lângă limitele bunului simţ, (ignorând apelurile mele umanitare), Uniunea Salvaţi România încalcă grav legea, (respectiv art.1.270 Cod Civil, privind folosirea ca pretext a unui context dramatic la nivel social pentru întreaga populație, iar economic doar pentru o parte a acesteia)”, spune Bogdan Constantin Hoisescu.

Potrivit postării, această chirie reprezintă singura sursă de venit. Acesta argumentează că se află în carantină în străinătate şi se află în imposibilitatea de a-şi plăti chiria şi facturile, că are dificultăţi în obţinerea alimentelor sau a unui eventual tratament medical.

Bogdan Constantin Hoisescu spune că sora lui se află în aceeaşi situaţie, fiind izolată în Italia împreună cu fetiţa ei de două luni. Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei sale, Hoisescu a iniţiat ironic şi o strângere de fonduri pe Facebook, pentru a ajuta USR să-şi achite chiria, însoţită de mesajul „Uniunea Salvaţi Uniunea Salvaţi România”.