Augustin Lazăr a primit acceptul CSM de a se pensiona. El a depus o cerere în acest sens, deși mandatul de procuror general urma să expire la finele lunii aprilie. El a candidat pentru un nou mandat, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Decizia CSM l-a făcut pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu să lanseaze o acuzație bombă. El nu s-a lasă și a insistat, din nou, să sublinieze că suma pe care o va încasa Augustin Lazăr nu este deloc una modică. „Klaus #Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă! #România lucrului bine făcut!”, a scris Tăriceanu joi pe Twitter.

Nu este pentru prima dată când Tăriceanu insistă asupra pensiei lui Lazăr. Mai mult, el a susținut că președintele Klaus Iohannis este șantajat de Augustin Lazăr cu dosarele de la Parchetul General și din acest motiv președintele nu semnează decretul de revocare.

„La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus atunci Tăriceanu.