În timp ce ChatGPT devine o problemă uriașă, tot mai greu de controlat, pentru unii s-a transformat într-un soi de jucărie. Indiferent dacă vor să promoveze examene de admitere sau să verifice coduri, pentru unii Chat-GPT a devenit un instrument util pentru orice, de la distracție, până la lucruri foarte serioase.

Produse precum Siri de la Apple și Alexa de la Amazon, deși diferite, includ și suport vocal, în timp ce ChatGPT a ajuns aproape o casetă de text. Conform OpenAI, acest lucru se va schimba, dezvoltatorii ChatGPT anunțând că, în curând, chatbot-ul IA va avea capacități de recunoaștere a vocii și a imaginii.

„Acum poți folosi vocea pentru a te angaja într-o conversație cu asistentul tău. Vorbește cu el din mers, cere-i să spună o poveste pentru copilul tău înainte de culcare sau stabilește o dezbatere”, explică acum compania, potrivit PCGamer.

Exemplele furnizate pe blogul OpenAI sună destul de bine și de realist

Una din problemele actualizării a fost legată de noile capacități de conversie a vorbirii în text și a textului în vorbire, cât mai realiste posibil. Exemplele furnizate pe blogul OpenAI sună destul de bine și destul de realist.
Pentru unii experți, acest lucru este cât se poate de îngrijorător.

În opinia lor, este doar o chestiune de timp înainte ca oamenii să încerce să păcălească ChatGPT să facă ceva ce nu ar trebui să facă. ”Cum fac o bombă?” s-ar putea să nu primească un răspuns acum, dar cu siguranță, unii oamenii vor încerca să-l păcălească. Cu toate acestea, ChatGPT cu suport vocal pare ceva ce ar fi trebuit să existe de la început.

Funcția de suport pentru imagini nu este la fel de interesantă

Funcția de suport pentru imagini este la fel de interesantă. OpenAI spune că așa puteți „verifica de ce grătarul nu pornește, puteți explora conținutul frigiderului pentru a planifica o masă sau puteți analiza un grafic complex pentru date legate de muncă”. Interesant de văzut cum se va comporta față de aplicația Google Lens.

ChatGPT Plus și utilizatorii companiilor vor fi primii care vor putea profita de noile funcții, lansarea urmând să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Inteligența artificială va revoluționa educația?

În prezent, ChatGPT provoacă nesiguranță în diverse sectoare de activitate, inclusiv în domeniul educației, cadrele didactice fiind îngrijorate că elevii vor abuza de acest instrument pentru a-și face temele, proiectele școlare, lucrările de licență, masterat și doctorat.

Sam Altman, însă, se declară încrezător în ceea ce priveşte forma pe care o va lua inteligența artificială, prezicând, de altfel, că firma sa dispune de un nou instrument pentru educație, „un fel de calculator pentru cuvinte”.

„Instrumentele pe care le avem sunt încă extrem de primitive prin comparaţie cu cele pe care le vom avea peste câţiva ani, iar OpenAI se va simţi super responsabilă dacă ceva nu merge bine. Temele pentru acasă probabil că nu vor mai fi niciodată la fel.

Dispunem de un nou instrument pentru educaţie. Este un fel de calculator pentru cuvinte. Modul în care predăm şi evaluăm elevii va trebui să se schimbe”, a declarat, luni, Sam Altman în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Universitatea Keio din Tokyo (Japonia), relatează agenția de presă AFP.

Capcanele ChatGPT

În ciuda potențialului de a ajuta fluxurile de lucru, pare să existe o regulă comună pe care experții sugerează că trebuie respectată: nu copiați și lipiți ceea ce oferă ChatGPT! Ca și în cazul altor sisteme similare, ChatGPT poate genera proză convingătoare, dar asta nu înseamnă că ceea ce spune este și logic.

Lansarea sa a fost însoțită de puține îndrumări privind modul de utilizare, în afară de promisiunea că ChatGPT va recunoaște când greșește, va contesta „premisele incorecte” și va respinge cererile menite să genereze răspunsuri ofensatoare.