Secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Răzvan Pârjol a anunțat că instituția pe care o reprezintă doreşte extinderea cooperării economice dintre companiile româneşti şi cele din landul german Baden-Wurttemberg. Răzvan Pîrjol a făcut aceste declarații în timpul celei de a 10-a reuniuni a Comisiei mixte interguvernamentale România – Baden-Wurttemberg.

„Actualul context economic internaţional, redefinit de efectele pandemiei, oferă ferestre importante de oportunitate pentru viitorul relaţiei României cu partenerii săi din Baden-Wurttemberg. (…) Ne dorim să lărgim cooperarea noastră în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, în domeniul învăţământului dual, al serviciilor, precum şi în sfera high-tech şi a tehnologiilor verzi, printre altele”, a transmis secretarul de stat, în calitate de co-preşedinte al Comisiei mixte interguvernamentale România – Baden-Wurttemberg, potrivit paginii de Facebook a instituţiei.

Răzvan Pîrjol a evidențiat oportunitatea extinderii cooperării dintre România şi landul german în alte domenii decât cele tradiţionale – industria telecom şi industria auto. El a menționat angajamentul Guvernului român de a sprijini tehnologiile „curate” şi a transmis dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a dezvolta cooperarea în domeniul electromobilităţii, celulelor de combustie pe bază de hidrogen şi al tehnologiilor şi serviciilor conexe, infomează Agerpres.

Secretarul de stat a arătat că economiile celor două părţi sunt puternic conectate, fapt dovedit de volumul importurilor şi exporturilor bilaterale din industria auto, o industrie puternic afectată de pandemie, aflată în plină transformare.

Sprijinirea IMM-urilor, coloana vertebrală a economiei, menţinerea locurilor de muncă existente, precum şi crearea unora noi, au fost în centrul politicilor economice guvernamentale şi se vor menţine şi în următorii ani, a transmis Răzvan Pîrjol în cadrul lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale România – Baden-Wurttemberg.

Oficialul Ministerului Economiei a invitat companiile din Baden-Wurttemberg să investească în România.

„În următorii zece ani, Guvernul României va implementa un program de investiţii majore, ceea ce, coroborat cu planul UE de redresare pentru Europa, face ca acum să fie momentul oportun pentru a investi în România”, a apreciat Răzvan Pîrjol.