Aproape 60 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost infectați cu noul coronavirus. Dacă numărul celor depistați pozitiv va crește, activitatea companiei energetice din unele puncte de lucru poate fi blocată prin reducerea salariaților activi.

„Și la noi în societate, în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri. În total, la ora asta, avem 56 de cazuri din care 32 vindecate și 131 de persoane în izolare la domiciliu. Sperăm, odată cu introducerea legii carantinării, să fie estompată această creștere a cazurilor. Sperăm să nu avem situații în care să oprim activitatea. Există, izolat într-o carieră, un utilaj care nu a putut funcționa din cauza faptului că acolo au fost identificate mai multe persoane infectate”, declară Daniel Burlan, managerul complexului.

Pentru a stopa răspândirea noului coronavirus compania va achiziționa în perioada următoare peste 200.000 de măști de protecție. De asemenea, reprezentanții companiei fac un apel către angajați pentru a respecta măsurile impuse.

„Am făcut niște recomandări, în sensul utilizării măștilor de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport, dezinfectarea frecventă a mâinilor, evitarea deplasărilor nejustificate prin secțiile administrative, termometrizarea la intrarea în sediile sociale”, mai spune Burlan.