Titlurile Transelectrica au fost tranzacţionate luni la un preţ mediu de 12,4 lei/acţiune, fiind efectuate 12 tranzacţii, în valoare totală de 6.821,5 lei. În ultimele 52 de săptămâni au fost efectuate 17.127 tranzacţii cu titluri Transelectrica, în sumă de 71,368 milioane lei. Acţionarii Transelectrica sunt Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – 58,6882% din acţiuni, Fondul Proprietatea – 13,4990% şi alţi acţionari – 27,81287%.
Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem, cu un rol cheie pe piaţa de energie electrică din România. Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi asigură schimburile de electricitate între ţările Europei Centrale şi de Est, ca membru al ENTSO-E (Reţeaua Europeană a Operatorilor de Transport şi Sistem pentru Energie Electrică).
Transelectrica este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pieţei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN) şi reprezintă principala legătura dintre cererea şi oferta de electricitate, echilibrând permanent producţia de energie cu cererea.
Sursa: Agerpres