Veniturile totale ale firmei au crescut in termeni nominali cu doar 2,69%, ajungand la 201 miliarde lei, iar cheltuielile totale au sporit cu 9,96% pana la 219,5 miliarde lei. Ca urmare, Arctic a incheiat primele 3 luni ale anului cu o pierdere de 18,4 miliarde lei, comparativ cu o pierdere de 3,8 miliarde lei in perioada similara a anului trecut. Pentru anul curent, Arctic isi propune sporirea numarului de produse vandute pe piata interna cu 25%. In ceea ce priveste exporturile (care anul trecut au reprezentat 63% din cifra de afaceri), Arctic estimeaza o reducere a numarului de unitati exportate concomitent cu reorientarea spre produse cu valoare adaugata mare, precum si spre destinatiile care asigura o profitabilitate sporita. Conform bugetului de venituri si cheltuieli, Arctic si-a propus realizarea in acest an a unei cifre de afaceri de 37 milioane dolari, din care 13 milioane dolari vor proveni din exporturi si a unui profit net de 658 mii de dolari.
La sfarsitul lunii aprilie, Arctic a incheiat un contract de colaborare cu compania americana Whirlpool, gigantul mondial din domeniul electrocasnicelor, in baza caruia Arctic va produce aparate frigorifice care vor fi comercializate de catre firma Whirlpool Europe SRL. In prezent, Arctic este lider pe piata interna a aparatelor frigorifice, avand ca principal concurent compania suedeza Electrolux. Firma Whirlpool este prezenta in Romania pe segmentul superior al pietei, in timp ce Arctic domina segmentul de mijloc al pietei.
Rezultatele financiare negative inregistrate de Arctic s-au reflectat si in evolutia pretului actiunilor sale, acestea mentinandu-se la un nivel scazut. Arctic a inregistrat in data de 17 mai un pret de inchidere de 710 lei pe actiune, in crestere cu 2,9%, comparativ cu nivelul atins la sfarsitul lunii aprilie.