Retailerul de electronice, electrocasnice şi IT&C Flamingo International a anunţat că a obţinut votul a 75% dintre acţionarii prezenţi pentru o emisiune de obligaţiuni care va aduce un capital suplimentar de până la 7 milioane de euro.

Potrivit oficialilor companiei, noul capital este destinat dezvoltării viitoare a grupului şi trecerii cu bine peste perioada de criză. Compania este, de asemenea, în discuţii avansate şi cu băncile partenere pentru a extinde liniile actuale de finanţare a capitalului de lucru, potrivit anunţului făcut.

„Avem un plan în derulare pe toate direcţiile. Un rol esenţial alături de acţionari şi bănci îl joacă furnizorii de produse şi proprietarii de spaţii comerciale, care trebuie să susţină planul de redresare a companiei propus de management şi acceptat astăzi de către acţionari”, a declarat Stefan Treiber (foto), CEO Flamingo International.

Sprijin solicitat băncilor, furnizorilor şi proprietarilor de spaţii comerciale

Atragerea de capital suplimentar se va realiza în două etape. În prima fază, acţionarii deja existenţi vor putea cumpăra obligaţiuni proporţional cu deţinerea actuală, iar obligaţiunile nesubscrise în prima etapă vor fi subiect al unei oferte adresate unor investitori noi, printr-un plasament privat, în a doua etapă.

„Acţionarii au făcut astăzi primul pas în direcţia revigorării companiei. Aşteptăm acum ca şi băncile partenere, alături de furnizori şi de proprietarii de spaţii comerciale să contribuie la planul managementului de accelerare a dezvoltării Flamingo”, a afirmat Dragoş Cincă, acţionar principal al Flamingo International.

Propunerea QVT dedizolvare a companiei a fost respinsă

Totodată, acţionarii au respins solicitarea unui investitor semnificativ al companiei, QVT Fund, de dizolvare a companiei.

„Recapitalizarea şi propunerea QVT Fund de dizolvare erau două puncte care se excludeau. Astfel, solicitarea de dizolvare a fost respinsă”, a declarat pentru Mediafax Simion Dragoş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Flamingo.

QVT, acţionar al Flamingo International, a cerut la finele lunii iulie includerea pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor din august 2009 a unui punct cu privire la dizolvarea companiei, fără ca aceasta să fie însoţită de o motivaţie sau de o argumentaţie. Reprezentanţii Flamingo International au declarat atunci ca această solicitare ridică îndoieli serioase privind bunele intenţii ale acestui acţionar.

În structura acţionariatului se regăsesc QVT Fund, cu 22% din acţiuni, în timp ce omul de afaceri Dan Adamescu are, prin intermediul firmelor pe care le controlează – Asigurare Reasigurare Astra şi Nova Trade – acţiuni reprezentând 17,5% din capital. Alături de aceştia, din acţionariat mai face parte omul de afaceri Alexandru Ion Ţiriac, care are 5,12% din acţiuni, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

SURSA: Flamingo International