În baza acordurilor de acest fel, Roedl & Partner România colaborează cu specialiști recunoscuți în domeniile consultanței fiscale, în cadrul misiunilor speciale solicitate de clienții Roedl & Partner România, majoritatea acestora fiind entități subsidiare ale firmelor din Germania, Austria și Elveția.

Acțiunile derulate în baza acestui parteneriat, încheiat între Roedl & Partner România și Dragoş Pătroi, vizează, în principal, asistența și reprezentarea respectivilor contribuabili în fața organelor de inspecție fiscală, precum și oferirea de asistență de specialitate la întocmirea contestațiilor împotriva actelor administrativ-fiscale. Tot în baza acestui parteneriat, părțile vizează derularea comună a unor seminarii de fiscalitate, în care urmează a fi prezentate și dezbătute aspecte fiscale controversate și modul de soluționare și interpretare a acestora. Până în prezent, au fost derulate seminare la București, Cluj Napoca și Timișoara, care s-au bucurat de un real succes în rândul auditoriului, urmând ca, în perioada următoare, să se desfășoare alte seminarii de acest gen în București, Brașov, Sibiu și Oradea.

Roedl & Partner este o firmă multinațională de contabilitate, audit și consultanță fiscală, care și-a început activitatea în Germania – Nurenberg, în anul 1977, astăzi fiind prezentă într-un număr de 39 de țări și având 89 de birouri. Subsidiara din România a Roedl & Partner are în prezent peste 70 de angajați, calificați ca experți contabili, auditori și consultanți fiscali, biroul din București fiind deschis încă din anul 1998, urmat de dezvoltarea celor din Cluj-Napoca și Timișoara.

Dragoş Pătroi este licențiat și doctor în științe economice în cadrul Academiei de Studii Economice (A.S.E.) București și membru al Camerei Consultanților Fiscali din anul 2007. După o activitate de aproximativ 14 ani în sectorul public (în cadrul Gărzii Financiare, Inspecţiei fiscale şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca specialist în investigarea infracţiunilor economice), începând cu luna mai 2011 Dragoş Pătroi este managing partner în cadrul propriei firme de consultanţă fiscală DRP TAX WIZARDS – specializată, în principal, în furnizarea soluţiilor fiscale integrate de gestionare şi de optimizare fiscală, în acord cu prevederile cadrului normativ în domeniu. Dragoş Pătroi a participat la peste 40 de cursuri de perfecţionare, seminarii şi conferinţe, interne şi internaţionale (în domeniul fiscal şi al combaterii criminalităţii economico financiare), inclusiv în calitate de lector invitat, fiind autor a peste 100 de articole de specialitate publicate în presa centrală de profil, precum şi autor sau co-autor a 9 cărţi de specialitate în domeniul fiscal.

Roedl & Partner România, acumulând experiența din colaborarea cu companii de origine germană, își propune extinderea sferei și orizontului de afaceri, oferind seriozitate, promptitudine, calitate germană și competențe recunoscute în toată lumea, care asigură bazele unei activități performante în domeniul consultanței fiscale, contabilității și auditului.