O expunere constantă la culoarea verde, într-un cadru natural, reduce anxietatea şi tensiunea pe care le resimţim în tumultul cotidian. Peisajul verde contribuie semnificativ la refacerea stării mentale și fizice după o perioadă obositoare, conform unei cercetări realizate de Universitatea din Delaware. Pe de o parte, reduce starea de stres și îmbunătățește concentrarea, și, totodată, contribuie la creșterea imunității organismului și asigură condiții de trai într-un mediu optim.

Pentru Stejarii Country Club, oaza de linişte din mijlocul pădurii Băneasa, s-au folosit si studii referitoare la beneficiile cromaticii, atunci când s-au integrat în arhitectura complexului trei cupole de sticlă şi un acoperiş verde din gazon, care se întinde pe o suprafaţă de 6.000 mp. Acoperișul oferă membrilor, pe lângă nenumăratele efecte pozitive asupra sănătăţii, şi multiple beneficii estetice.

Stejarii Country Club asigură o privelişte deosebită asupra împrejurimilor pădurii Băneasa, conceptul având ca inspiraţie celebrul Central Park care oferă un spaţiu verde pe o suprafață extinsă locuitorilor New York-ului, în cadrul metropolei cu cea mai densă structură urbană din Statele Unite.

Acoperişul neconvenţional, care include şi trei cupole de sticlă pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă în interiorul clubului, este una din principalele atractii ale complexului Stejarii Country Club. De la picnicuri şi plimbări, de la activităţi in aer liber şi până la băi de soare, acoperişul verde este zona ideală pentru a petrece timpul alături de prieteni şi familie.

 Stejarii Country Club oferă facilități dintre cele mai diverse pe cei 21.000 mp pe care este construit complexul. Printre acestea, se numără o sală de fitness de peste 1000 mp, o piscină semi-olimpică interioară, terenuri de squash, terenuri interioare și exterioare de tenis, pistă de jogging și pereți de cățărare, dar şi terenuri de platform tennis, un sport mai puţin cunoscut în România, dar extrem de apreciat la nivel mondial. In vecinatatea clubului, va fi amenajat si un driving range, ce poate acomoda până la 20 de jucatori simultan.

Stejarii Country Club, unul dintre cele mai impresionante proiecte din Europa de Est, îşi va deschide porţile în această toamnă. Pentru mai multe informatii despre complex, accesați www.stejariicountryclub.ro.