Premier Energy a cumpărat CEZ Vânzare, care devine acum Premier Energy Furnizare

În urma tranzacției, portofoliul regional de clienți al întregului grup Premier Energy ajunge la 2,4 milioane de clienți casnici și non-casnici. Cu una dintre cele mai rapide creșteri din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est, grupul este reprezentat de trei verticale de afaceri – furnizare și distribuție de gaze naturale, producție, furnizare și distribuție de energie electrică și producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar). Odată cu finalizarea achiziției, CEZ Vânzare primește o nouă identitate și devine Premier Energy Furnizare, transmite compania.

Compania a achiziționat CEZ Vânzare la finalul anului 2023 de la fondul de investiții australian Macquarie Asset Management, marcând cea mai importantă tranzacție a anului între entități active pe piața de energie din România.

Finalizarea tranzacției reprezintă un moment de referință pentru strategia de dezvoltare locală și regională a grupului Premier Energy, un pas care îl apropie pe grup de obiectivul său major anunțat, acela de a deveni o platformă energetică regională.

Grupul pregătește tranziția către energia regenerabilă

De la finalul anului 2022, Premier Energy a devenit și un jucător important în sectorul energiei regenerabile, prin achiziții. Astfel, grupul își pregătește tranziția către energia regenerabilă, ținta setată pentru România fiind între 1,4 GW și 1,6 GW în următorii trei ani.

“Vreau să mulţumesc tuturor pentru implicare pentru a finaliza cu succes această tranzacţie. Mergem mai departe cu o echipă solidă. După zece ani de experienţă în distribuţie şi furnizare pe piaţa gazelor naturale, Premier Energy a urcat în topul jucătorilor pe piaţa locală de profil şi îşi creează, pas cu pas, premisele pentru a deveni un liderul al pieţei.

Suntem jucătorul cu una dintre cele mai rapide creşteri în ultimii zece ani în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est. Prin achiziţii strategice, precum cea a CEZ Vânzare, ne consolidăm sinergiile din grup în jurul celor trei verticale de business”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy Group.

Vechile contracte rămân valabile

Strategia CEZ Vânzare rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică și gaze naturale și pe satisfacerea nevoilor clienților, iar tranzacția și schimbarea proprietarului nu au niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie și clienții săi, angajați, furnizori sau parteneri.

“Mă bucur că am intrat într-o familie la fel de ambiţioasă, cu planuri de dezvoltare regională. Experienţa CEZ Vânzare de aproape două decenii pe piaţa locală, dublată de inovaţia şi dorinţa de creştere a celor de la Premier Energy ne duc într-o nouă etapă de dezvoltare pe noi toţi.

Vom continua să fim acelaşi partener de încredere al comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea, cu standarde subordonate unei strategii concentrate pe nevoile clienţilor noştri care ne-au fost alături ani de zile şi pentru aceasta le suntem recunoscători”, ţine să sublinieze Cornelia Szabo, CEO CEZ Vânzare, noul Premier Energy Furnizare.

Premier Energy PLC a beneficiat de asistență în procesul de due diligence și în negocierea documentației de achiziție din partea echipei interne și a avocaților din cadrul Bohâlțeanu & Asociații.

Fondată în 2007, compania activează ca distribuitor și furnizor pe piața gazelor naturale din România, fiind al treilea cel mai mare jucător din acest domeniu.

De asemenea, deține în România proiecte de energie verde/regenerabilă, cu o capacitate totală de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau în curs de dezvoltare, și care sunt împărțite în mod egal între proiecte eoliene și fotovoltaice.