Pe primul loc în topul celor mai scumpe branduri de îmbrăcăminte se află francezii de la Louis Vuitton. Clasamentul include alte nume celebre în lumea modei precum Christian Dior, Versace, Chanel, Prada.

1. Louis Vuitton

Cunoscuți inițial pentru gențile de lux și alte articole din piele, acest celebru brand francez a fost înființat de Louis Vuitton în 1854. Compania este acum deținută de Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume. Cu articolele de îmbrăcăminte, accesorii și bijuterii, Louis Vuitton este popular printre vedete precum Angelina Jolie și Sarah Jessica Parker.

2. Christian Dior

Rămâne unul dintre cele mai renumite branduri de lux franceze. Ținutele casei modă au fost purtate de Jacqueline Kennedy și de vedete precum Charlize Theron și Natalie Portman. Pe lângă îmbrăcămintea și accesoriile pentru femei, există Dior Homme pentru bărbați și Baby Dior pentru copii. Rochia chartreuse Christian Dior Haute Couture purtată de Nicole Kidman la Oscarurile din 1997, proiectată de John Galliano, a costat 2 milioane de dolari.

3. Versace

Una dintre cele mai scumpe mărci din lume, Versace, a fost înființată în 1978. Creația lui Gianni Versace, acest brand de designer italian a creat veșminte din țesături inovatoare, cum ar fi plasa metalică. Elizabeth Taylor, Jennifer Lopez și prințesa Diana au purtat ținute create de Versace. Jacheta „The Face”, purtată de Elizabeth Taylor, brodată cu portrete ale actriței în cele mai cunoscute roluri ale sale, a fost vândută la Christie’s, în 2011, pentru suma de 128.500 de dolari.

4. Chanel

Brandul francez creat de Gabrielle „Coco” Chanel în 1909 este renumit pentru costumele din lână, parfumurile elegante și gențile sale. Cel mai scump articol Chanel este geanta clasică Diamond Forever, care costă peste 200.000 de lire sterline.

5. Prada

Casa de modă italiană a fost înființată de Mario Prada la Milano, în 1913. Marca este cunoscută pentru estetica sa ciudată. Cele mai scumpe articole sunt
Geanta de mână Brandy Top Handle V2 din piele de struț – 10.200 dolari și Prada Papaya Hobo Bag – 8.600 dolari.

Yves Saint Laurent, Armani, Ralph Lauren, Gucci se regăsesc de asemenea în topul celor mai scumpe branduri de îmbrăcăminte din lume.

Sursa foto: Dreamstime