Impozite majorate cu 500% pentru proprietarii neglijenți. Autoritățile au anunțat că vor propune majorarea cu 500% a impozitului pentru mai multe clădiri din municipiul Târgoviște.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că s-a finalizat o nouă etapă de identificare  a clădirilor și terenurilor aflate în stare avansată de degradare, insalubre sau abandonate.

„Astfel, şi în acest an, voi propune Consiliului Local majorarea cu 500% a impozitului pentru încă aproximativ 20 de imobile aflate în stare de degradare şi care reprezintă un pericol pentru cetăţeni sau sunt adevărate focare de infecţie. Precizez că toţi proprietarii acestor clădiri au primit în prealabil somaţii, fără însă a lua măsurile necesare de reabilitare”, a anunțat primarul Cristian Stan.

Cele mai multe sunt clădiri de patrimoniu, situate în zona centrală a orașului Târgoviște. Printre acestea, se află fostul restaurant Brotăcei din Parcul Chindia, fosta clădire a Poştei de la Gară, Casa Dâmboviţeană, dar şi fostul sediu al Poliţiei Municipiului.