PSD a fost dat jos de la guvernare, iar noua putere vine cu măsuri dure. S-au stabilit deja prioritățile noului govern. Se vrea revenirea la alegerile locale în două tururi și eliminarea pensiilor speciale.

Anunțul a fost făcut de către șeful PMP, Eugen Tomac. Mai mult, acesta a mai spus că este necesară înființarea unui minister pentru Relația cu Republica Moldova. „Noi am spus punctul nostru de vedere la întâlnirea cu președintele Iohannis. Obiectivele noastre rămân. Viitorul guvern trebuie să adopte imediat o ordonanță pentru revenirea la alegerile primarilor în două tururi. Trebuie să ducem acest deziderat al eliminării pensiilor nesimțite până la capăt. De asemenea, pentru noi, dimensiunea relațiilor cu Republica Moldova e importantă și credem că s-au creat prilejul și condițiile pentru înfințarea unui minister”, a declarat Eugen Tomac, pentru B1 TV.

Întrebat dacă PMP va intra la guvernare, Tomac a oferit un răspuns clar. „Ca să intri la guvernare, trebuie să ai un dialog cu cei care-și doresc să preia guvernarea. Deocamdată noi ne-am exprimat punctele de vedere ce țin de prioritățile noastre în discuțiile cu președintele. Dar prioritatea noastră numărul 0 azi e Theodor Paleologu președinte”, a mai spus Tomac.

Liderul PMP a mai spus că nu a avut nicio discuție punctuală cu conducerea PNL pentru participarea partidului său la guvernare. „Principala noastră preocupare e Theodor Paleologu președinte”, a insistat Tomac.