Telefonul are un ecran de 5 inch, procesor Qualcomm Snapdragon  801, 2.3GHz quad-core,  2GB memorie RAM,  16/32GB spaţiu de stocare, cameră frontală de 5 MP şi cameră primară HTC Ultra Pixel, NFC, Bluetooth şi Wi-Fi. Bateria are o capacitate de  2.600 mAh care oferă un timp de vorbire de până la 20 ore pentru 3G şi timp de stand-by de până la 496 ore pentru 3G.

Carcasa este proiectată și construită din materiale durabile care asigură o aderență mai bună a telefonului în palmă.

HTC One (M8) este primul smartphone din lume care îmbină în premieră tehnologia Duo Camera, cu modulul ingenios HTC UltraPixel, cu un blitz Dual Flash și cu înregistrare video Full HD (1080p) pentru obținerea de imagini incredibile în toate condițiile de lumină și de capturi video de înaltă calitate. Camera frontală wide-angle de 5MP garantează fotografii selfie excepționale.

Focalizarea camerei deschide obturatorul cu o viteză de 300 de milisecunde și produce imagini de înaltă calitate, surprinse la secundă din mișcare, iar în situațiile în care este necesară activarea blitz-ului, aparatul dotat cu LED Dual Flash selectează nuanțele exacte ale tenului, potrivește intensitatea luminii și facilitează realizarea unei fotografii profesionale.

Cu noul HTC One (M8), utilizatorii se pot menține mai bine în formă prin combinarea hub-ului de senzori cu aplicația Fitbit . Separat, telefonul poate fi folosit împreună cu accesoriile  de monitorizare Fitbit pentru aplicații complexe, precum monitorizarea somnului și alarme inteligente, sau pentru continuarea monitorizării, chiar și in absența telefonului.Prin Fitbit, smartphone-ul monitorizează somnul sau activitatea fizică a utilizatorilor care pot stabili obiective de performanță, toate informațiile fiind afișate în HTC BlinkFeed.

Noul HTC One (M8) va fi disponibil la nivel mondial în variantele Gunmetal Gray, Glacial Silver și Amber Gold în rețelele a 230 de operatori.