Stadionul Cluj Arena reprezintă un proiect de infrastructură ce se numără printre cele mai importante realizate în ultimii ani pe piaţa locală. Sistemul ales a fost unul de supraveghere video digitală compus dintr-o reţea de 102 camere video IP Axis pentru monitorizarea accesului pe stadion, dintre care 10 camere PTZ Axis sunt utilizate pentru a supraveghea spaţiul dedicat suporterilor. Acest sistem de supraveghere include de asemenea şi două zone de monitorizare şi o platformă software de management video Aimetis.

În cifre concrete, sistemul de la Cluj Arena înseamnă 102 camere video IP alimentate în standard PoE, dintre care 10 camere video cu opţiuni de urmărire automată Axis megapixel HDTV PTZ. În ceea ce priveşte infrastructura, sistemul constă în 2 km de fibră optică, 12.2 km de cablu UTP şi 2 staţii de monitorizare, cu posibilitate de scalabilitate la un număr nelimitat de staţii.
Avantajele soluţiei implementate sunt:
–   Sistemul asigură siguranţă tuturor participanţilor în timpul evenimentelor desfăşurate pe stadion;
–   Spectatorii care se mută pe un alt loc după ce au fost implicaţi în diverse incidente pot fi identificaţi cu ajutorul unor opţiuni de urmărire automată şi imagini HD, acestea putând fi puse la dispoziţia personalului securităţii pentru a identifica posibilele tulburări înainte de a se transforma în incidente;
–   Imaginile cu o claritate foarte bună/detaliate pot fi folosite de personalul agenţiei de securitate pentru a identifica posibilele tulburări înainte ca acestea să se agraveze;
–   Imaginile de calitate pot ajuta la identificarea mai uşoară a persoanelor ce au interdicţie pe stadion;
–   Sistemul este eficient din punct de vedere energetic;
–    Datorită inteligenţei şi vitezei de procesare a informaţiilor video, volumul necesar de stocare a datelor pe echipament este foarte redus.