Site-ul de estimare a costurilor HowMuch.net plasează cifrele în perspectivă, folosind numerele pentru a crea o hartă care arată dimensiunea relativă a fiecărei țări raportată la suma primită. Culoarea indică Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Harta îi include pe primii 40 din beneficiari ai ajutorului total trimis, împreună cu alți 37, cum ar fi Portugalia și Malta, doar pentru a arăta diversitatea geografică.

Israelul este lider clar, cu 3,1 miliarde de dolari primite, care au fost utilizate pentru finanțari militare. Egiptul este următoarea ţară, cu 1,5 miliarde de dolari, cea mai mare parte a acestei sume utilizată, de asemenea, pentru a finanța activitatea militară. Afganistan, Iordania și Pakistan intregesc primele cinci locuri și cea mai mare parte a banilor a fost folosită pentru dezvoltarea economică, potrivit datelor guvernamentale. În total, un sfert din totalul fondurilor a mers la aceste țări.

Din cele 35 miliarde dolari, 8,4 miliarde de dolari sau 24% au mers spre programe de sănătate la nivel mondial, 5,9 miliarde de dolari pentru scopuri militare, 4,6 miliarde de dolari pentru sprijin economic și 2,5 miliarde de dolari pentru asistență de dezvoltare.

În total, 76% din țările lumii au primit ajutor financiar din partea SUA anul trecut, cele mai multe dintre aceste ţări aflându-se în Africa și Orientul Apropiat.