Nutriționistul Lisa Richards a explicat care ar fi cea mai mare greșeală pe care o fac cei care doresc să slăbească. Este vorba de un obicei complet greșit, pe care cei care se luptă cu kilogramele îl au mai ales dimineața.

Dimineața suntem de obicei pe fugă, încercând să facem dușul cât mai repede și să dăm pe gât rapid cafeaua. Ca să economisim timp, alegem, de asemenea, să mâncăm ceva la fel de repede, de cele mai multe ori, produse procesate, pe care doar trebuie decât să le scoatem din frigider.

Din păcate, chiar dacă acest alimente ne pot economisi timpul, nu fac decât să ne perturbe metabolismul, sporindu-ne, pe parcursul zilei, pofta de mâncare. Pentru că alimentele procesate nu sunt și sățioase și nu aduc niciun beneficiu organismului, arată site-ul SheFinds.

O sursă slabă de nutrienți care nu au ce să caute la micul dejun

„Alegerea unor alimente procesate, cum ar fi produsele de patiserie, batoanele proteice de proastă calitate și cerealele, joacă un rol semnificativ în stoparea pierderii în greutate”, notează Richards.

„Carbohidrații din astfel de alimente sunt inflamatorii, provoacă creșteri rapide ale glucozei și sunt depozitați ușor și rapid sub formă de grăsime. Ele sunt, de asemenea, o sursă slabă de alți nutrienți și nu au ce să caute la micul dejun”, explică ea.

Inflamația poate îngreuna scăderea în greutate

Aceste produse procesate, în general pline de calorii, nu pot oferi aceeași cantitate de energie precum alimentele integrale cu mai puțin zahăr și, prin urmare, nu ajută cu nimic corpul în lupta sa cu kilogramele în plus.

„Fiecare dintre acești factori influențează pierderea în greutate în felul său. Inflamația poate îngreuna scăderea în greutate, deoarece corpul se luptă pentru a depăși această problemă cronică”, menționează nutriționista.

În plus, atunci când creștem nivelul de glucoză, nu facem decât să ne expunem riscului de a mânca în exces tot felul de gustări nesănătoase, pe tot parcursul zilei.

Planificați totul din timp, încă de seara

Una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți eficientiza dimineața, având un mic dejun sănătos și echilibrat, este să planificăm totul din timp, astfel încât să nu nu bazăm pe alimentele procesate.

„Adăugarea mai multor proteine ​​la micul dejun va ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate, menținându-vă sătul mai mult timp, fără carbohidrați rafinați”, spune Richards.

Ea sugerează să coacem, încă de seara, brioșe pe bază de ouă și legume. Dacă preferăm un mic dejun mai dulce, ovăzul lăsat la îmuiat peste noapte este o altă opțiune excelentă.

Astfel, veți observa că faceți progrese

În concluzie, un mic dejun mai sățios, care include o sursă de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați, ajută la slăbit mai mult decât am crede.

Acesta elimină nevoia de a gusta tot felul de alimente sau de a mânca într-una pe parcursul întregii zile.