Totodată, noua firmă va furniza servicii de recrutare a membrilor CA „Evaluarea funcționării Consiliilor de Administrație este un serviciu foarte necesar companiilor care aplică bunele practici în guvernanța corporativă, rezultatul acestei evaluări fiind cel mai bun indicator al organizării eficiente a societăților. Ne bucurăm să fim pionieri în introducerea acestui serviciu pe piața românească, răspunzând astfel unei nevoi pe care am observat-o în rândul marilor companii în ultimii ani de zile,” a declarat Sorin Popa, Managing Partner Accord Group.

Serviciile oferite de noua firmă a Accord Group se adresează atât companiilor private listate la bursă, cât și companiilor de stat. Prin solicitarea acestui tip de evaluare, clienții pot primi răspunsuri detaliate la întrebări fundamentale pentru bunul mers al societăților. Concret, evaluarea arată dacă CA este într-adevăr organizat pentru a lua decizii eficiente și a examina problemele care țin de responsabilitatea sa, dar și dacă expertiza reunită a CA este utilizată la maximum în ceea ce privește mizele strategice ale companiei.
„AltoPartners susține lansarea unei companii specializate în evaluarea funcționării Consiliilor de Administrație în România, punând la dispoziția partenerilor nostri români know-how-ul specialiștilor francezi. Acest tip de servicii este unul cu tradiție în piețele vest-europene și ne bucurăm că Accord Group este compania care îl va introduce în România, contribuind astfel la dezvoltarea și maturizarea pieței locale în domeniul guvernanței corporatiste”, a declarat Jean-Philippe Saint-Geours, Chairman AltoPartners.