Informații de ultimă oră pentru românii care placă spre litoralul românesc. Un accident s-a produs pe Autostrada Soarelui, iar traficul a fost grav afectat. Mai exact, este vorba despre patru mașini care i s-au ciocnit pe tronsonul Drajna – Fetești, pe sensul către Constanța.

În acest context, comisarul Cătălin Bocai, de la centrul Infotrafic, a declarat la Digi24, că traficul este aglomerat pe sensul spre litoral și recomandă șoferilor prudență.

De cealaltă parte, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române vine la rândul său cu precizări de ultimă oră. Sursa citată informează că pe Autostrada Soarelui este aglomerat pe tronsonul Drajna Fetești, la kilometrul 104, pe sensul de mers către litoral, din cauza unei tamponări în care au fost implicate patru autoturisme.

În ceea ce privește accidentul rutier, au fost implicate zece persoane, dintre care o victimă este rănită ușor, potrivit ISU Călărași. Totodată, traficul a devenit aglomerat în tot acest timp.

Recomandare INFOTRAFIC pentru șoferi 

INFOTRAFIC recomandă șoferilor să fie prudenți, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, dar și să respecte limitele legale de viteză pentru a evita situații neplăcute.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (07.15), pe Autostrada Soarelui, este aglomerat pe tronsonul Drajna Fetești, pe sensul de mers către litoral. În zona kilometrului 103+500, pe sensul către litoral, a avut loc o tamponare în care au fost implicate patru autoturisme. Autovehiculele au fost scoase pe banda de urgență”, se arată într-o informare.

În condițiile în caarre traficul rutier pe Autostrada Soarelui este foarte intens către litoral, centrul recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să folosească luminile de întâlnire, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie, să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii, să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate, iar, în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.