Metrorex şi Telcor au avut o convenţie de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul în metrou, utilizând tehnologia data-over-voice. Aceasta convenţie a expirat la 30 iunie 2014.

În aprilie 2013, Metrorex a lansat o soluţie tehnologică care permitea călătorilor să folosească telefonul mobil pentru plata şi accesul la metrou. Soluţia implementată de Metrorex putea fi utilizată de pe orice model de telefon mobil, indiferent de performanţele tehnice.

Clienţii plăteau călătoria cu metroul prin transmiterea unui SMS la numărul scurt 1700, primind ulterior confirmarea plăţii imediat, tot prin SMS. Accesul în staţie se realiza prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou, în zona de acces peron.

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic în lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii.AGERPRES