Şase din zece adulţi suferă de dureri de spate de-a lungul unui an. Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate din întreaga lume. Poate să apară la orice vârstă şi oricărei persoane, indiferent de sex.

Durerea de spate este un simptom des intâlnit care apare de obicei datorită unei întinderi musculare sau unei leziuni la nivelul spatelui. Majoritatea durerilor de spate sunt rezultatul degenerării sau lezării spinale în special a discurilor intervertebrale. Deşi durerea poate să apară la orice nivel al spatelui, regiunea inferioară a spatelui este cel mai frecvent afectată – pentru că pe ea se sprijină majoritatea greutăţii corpului.

Numeroşi factori pot agrava durerile de spate: stresul, obezitatea, poziţia corpului incorectă la volan sau când dormi, statul prea mult pe scaun sau în picioare, lipsa de mişcare, căratul bagajelor, fumatul, sarcina, purtarea de încălţăminte necorespunzătoare, chiar şi schimbarea vremii constituie împrejurări în care se declanşează afecţiunea.

Cum te afectează durerea de spate la locul de muncă? Îţi pierzi uşor concentrarea, lucrezi mai încet decât de obicei, te simţi obosit sau nu reuşeşti să-ţi termini task-urile zilnice

Care sunt remediile? Dacă ai o slujbă care te ţine mult timp „ţintuit” pe scaun, ia următoarele măsuri: asigură-te că biroul tău şi ecranul calculatorului sunt situate la înălţimea potrivită, astfel încât să nu stai aplecat sau în poziţii incomode; ţine ambele picioare pe podea şi nu sta picior peste picior deoarece circulaţia va fi îngreunată, iar coloana vertebrală nu va sta dreaptă; ţine receptorul telefonului la ureche cu mâna, nu cu umărul; reglează scaunul de la birou astfel încât să asigure o poziţie corectă a coloanei vertebrale; nu uita să te destinzi din când în când – ridică-te şi plimbă-te sau execută câteva întinderi o dată la 30 de minute; poartă pantofi confortabili – cu cât este mai mare tocul pantofilor, cu atât riscul apariţiei durerilor de spate este mai ridicat; practică un sport, precum înotul, dar şi un program de exerciţii fizice recomandat de către un specialist în domeniu!

Pentru a evita oboseala şi durerile de spate, trebuie să vă modificaţi obiceiurile şi comportamentul la volan, acasă sau la birou. De asemenea, există multe dispozitive ce vă relaxează muşchii spatelui şi ai gâtului. Dispozitivul medical Kosmodisk elimină sau reduce semnificativ durerile coloanei vertebrale şi pe cele din zona lombară.

Efectul de masaj al dispozitivului Kosmodisk Classic Set stimulează toţi muşchii din zona coloanei vertebrale şi lombare. Aceasta duce la încălzirea uşoară a zonei, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, relaxarea muşchilor şi reducerea tensiunii.

Pentru soferii auto există un produs similar, Kosmodisk Prestige, aplicaţia pentru maşină care se aplică direct pe spătarul scaunului şi se adaptează perfect corpului (în maşină, autobuz, autocar, camion, tren, etc.).

De asemenea, pentru relaxare şi terapie prin masaj există diverse pernuţe care reduc tensiunea la nivelul gâtului sau spatelui: Perna de masaj KOSMODISK Chiropractic, perna pentru masaj corporal KOSMODISK Body Roll sau perna de masaj Kosmodisk Feet Rest, dispozitive care să vă maseze tălpile, atunci când aveţi picioarele obosite sau umflate.

KOSMODISK ACTIVE Sports Belt creat special pentru persoanele care acuza dureri zona lombara; este ideal pentru sportivi sau persoanele cu o viata activa ce predispune la afectiuni de acest gen.