Numărul impresionant de creaţii înscrise în concurs, 108, a determinat organizatorii să suplimenteze cu încă 10 numărul finaliştilor – iniţial, prin votul publicului, doar 10 creaţii intrau în etapa de jurizare.

Fiecare dintre cei patru membri ai juriului, format din Kevin Rice, director de design Mazda Motor Europe, Roxana Voloşeniuc, redactor-şef ELLE România, Maurice Munteanu, fashion editor ELLE România şi Domnica Mărgescu, fashion director ELLE România, şi-a exprimat preferinţele personale. Adunarea finală a desemnat-o pe Alexandra Simion, cu proiectul „Wonderful Nonsense”, câştigătoarea concursului şi a bursei de 2.500 de euro oferită de compania japoneză. În plus, Mazda a ales să mai acorde un premiu special, în valoare de 500 de euro, lui Ioan Cercea, pentru cea mai creativă schiţă înscrisă în concurs.

Alexandra Simion, câştigătoarea concursului a declarat: „Ştiam de ceva timp de acest concurs, dar nu m-am înscris în primele săptămâni pentru că mi se părea complicat să adun voturile publicului. Într-o zi o prietenă mi-a trimis link-ul şi atunci mi-am dat seama că este o ocazie bună să-mi evaluez proiectul, să primesc reacţii de la oameni ce au un cuvânt de spus în domeniul modei şi al designului. Am selectat câteva poze reprezentative, le-am încărcat repede şi atunci a început toată nebunia. Prin acest premiu oferit de Mazda am primit o aprobare necesară, dar şi startul de care aveam nevoie pentru a trece la următorul nivel în cariera de designer. Mai mult, am primit chiar şi un curaj nebun de a face tot timpul ceea ce simt şi de a nu renunţa niciodată la visele mele!”

„A fost o adevărată plăcere să fac parte din juriul acestui concurs. Este un potenţial creativ nedescoperit aici în România şi este fantastic că a fost dezvăluit de competiţia Academia de Design Mazda. Munca acestor designeri este impresionantă, atât partea de schiţe, cât şi ţinutele deja confecţionate. Mi-a fost deosebit de dificil să aleg doar un singur câştigător, dar felicitările mele merg spre Alexandra, care are potenţial nemaipomenit şi mă bucur că Mazda, prin bursa pe care i-o acordă, va contribui la viitoarea ei carieră de designer”, a declarta și Kevin Rice, design director Mazda Design Europa.