Anunţul vine după ce firma britanică de investiţii Bridgeport bought a cumpărat producătorul turc de fructe uscate Peyman, o tranzacţie evaluată de surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul la 110 milioane de dolari. 

Fibabanka va folosi investiţia Abraaj, care gestionează active de nouă miliarde de dolari, pentru a-şi extinde franciza şi pentru a sprijini creşterea băncii, a anunţat luni Abraaj. Fondul nu a precizat cât a plătit pentru participaţia de 9,95% în Fibabanka dar a informat că din 2007 a investit în Turcia aproximativ 900 milioane de dolari. 

"Piaţa bancară de Turcia s-a extins semnificativ în ultimul deceniu dar Turcia rămâne o piaţă cu potenţial de creştere. Tinerii şi clasa mijlocie continuă să alimenteze cererea pentru împrumuturi şi Fibabanka este bine poziţionată pentru a se extinde pe piaţă", a afirmat Selcuk Yorgancoglu, director în cadrul Abraaj Group. 

Înfiinţată de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin în 1987, grupul Fiba are afaceri în sectorul imobiliar, energie, industria hotelieră şi comerţul cu amănuntul. De asemenea deţine grupul financiar olandez Credit Europe Bank NV, prezent şi în România. 

Fibabanka a fost achiziţionată de grupul Fiba în 2010. În prezent are 70 de sucursale în 18 oraşe din Turcia şi active de 4,3 miliarde de dolari. De asemenea, BERD şi IFC deţin împreună o participaţie de 9,95% în Fibabanka. 

AGERPRES