Majoritatea specialiştilor din piaţa imobiliară susţine că preţurile locuinţelor nu prea  mai au cum să scadă. Să fie oare cea mai bună perioadă pentru a contracta un credit ipotecar?

Analistul Bogdan Chirieac susţine că ar face un credit ipotecar, dar nu acum. Ar mai aştepta câteva luni de zile pentru ca preţul locuinţelor din România să ajungă la un „nivel mai apropiat de realitate”.  „Într-unul dintre cartierele bucureştene, preţul corect al unui apartament nu are cum să fie mai mult de 500 de euro metrul pătrat”, a explicat el.  Chirieac crede că scăderea preţului caselor a fost încetinită de programul Prima Casă.

Liviu Voinea, director executiv al GEA, şi-ar cumpăra o locuinţă pe credit, dar în lei, nu în euro. El estimează că, după alegeri, leul se va deprecia.

Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti, consideră că preţurile la locuinţe vor scădea foarte mult, în special la apartamentele mai vechi de 15-20 de ani şi la casele foarte scumpe, dar fără personalitate. El susţine că şi-ar cumpăra un apartament pe credit, dar unul ceva mai scump, cu trei camere şi într-o zonă foarte bună pentru a putea fi revândut.