Probleme din ce în ce mai mari pentru guvernul condus de Ludovic Orban, care începe să fie acuzat că a scăpat de sub control evoluția pandemiei de coronavirus în România.

Mai mult decât atât, Orban ar refuza să transparentizeze situația evoluției pandemiei, din motive electorale și politicianiste, a acuzat sâmbătă Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

”Două mari provocări”

Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia şi se impune amânarea alegerilor locale şi a deschiderii şcolilor, spune Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârşit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând!

Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, aşa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenţei şi delăsării Guvernului său.

Orban trebuie să lase bâjbâiala şi să spună clar, cu date exacte, care este situaţia epidemiologică şi care este perspectiva. Se deschid sau nu şcolile?! Se fac sau nu alegeri?!”, a scris Marcel Ciolacu sâmbătă pe Facebook.

”Sănătatea nu poate fi tranzacţionată electoral”

Liderul PSD subliniază că „sănătatea românilor şi soarta copiilor noştri nu poate fi tranzacţionată electoral”.

Și alți lideri de partide politice parlamentare, precum foștii premieri Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, s-au exprimat în ultimele zile în sensul necesității unei discuții pe date reale, pentru a stabili dacă este sau nu oportună ținerea alegerilor locale în luna septembrie a acestui an.

”Este evident și pentru susținătorii și pentru opozanții acestui Guvern că autoritățile din România au gestionat FOARTE PROST Pandemia / suntem într-o situație mai rea decât în Martie deși Guvernul a impus toate regulile și a avut toată Puterea / facem o schimbare radicală sau persevarăm în greșeală?

”PNL se luptă pentru alegeri, în loc de sănătate și economie”

Dacă cifrele oficiale sunt adevărate atunci insistența PNL de a face Alegeri în Septembrie (ca să nu piardă prea multe voturi) arată ca ne-am întors și politic la luna Martie – și atunci PNL se luptă pentru Alegeri Anticipate în loc să se lupte pentru sănătate și economie!”, a scris Victor Ponta recent pe Facebook.

”Oare strategii PNL s-au gândit cum se vor desfășura alegerile, cât de libere și cât de reprezentative vor fi aceste alegeri dacă până la data scrutinului viața noastră va fi la fel, cu toate aceste constrângeri?

Probabil că alegerile vor fi organizate în stare de alertă pentru că nu văd cum altfel guvernul poate păstra obligativitatea păstrării măștii de protecție în spații închise sau alte limitări”, a scris și Călin Popescu Tăriceanu.