Nicușor Dan, candidatul pentru funcția de primar al Capitalei, este de părere că sectoarele 3 și 4 vor fi ”câștigate” tot de către PSD, având în vedere că primarii acestora Robert Negoiță și respectiv Daniel Băluță au foarte mari șanse să-și păstreze mandatele, luând în considerare sondajele.

„Sunt niște primari – n-o să le fac eu bilanțul acum – în situații oarecum diferite.

Este primarul sectorului 3 care are un mandat de 8 ani deja și care a preluat un sector în condiții mult mai bune decât celelalte sectoare din București, pentru că predecesorul său (Liviu Negoiță – n.r.) a făcut o treabă bună ca primar de sector.

Atunci când ai un sector în care lucrurile importante sunt rezolvate, poți să te ocupi mai mult de chestiuni de detaliu și Sectorul 3 arată bine. Pe de altă parte, în sectorul 4 avem un primar care a încercat să răspundă la principala preocupare a cetățenilor, cea legată de locuri de parcare, a făcut locuri de parcare, a eliberat câteodată prima bandă a bulevardului, a mai intrat pe spații verzi – ceea ce nu e în regulă – dar una peste alta, există o favorabilitate pentru el în sector”, a spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan propune alegerile locale în mai multe zile

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat că organizarea alegerilor locale din acest an pe parcursul a două sau trei zile ar reprezenta o „soluţie fericită”.

„Discuţia a început la Curtea Constituţională, când a zis că Parlamentul stabileşte în situaţia asta desfăşurarea alegerilor. Discuţia asta a avut loc deja în momentul în care s-a votat legea cu 27 septembrie şi o singură zi.

De atunci situaţia medicală a mai evoluat, cred că toată lumea trebuie să reconsidere – două sau trei zile e o soluţie fericită, pentru că aglomeraţia e de două sau de trei ori mai mică, logic”, a spus Nicuşor Dan, vineri, la B1TV.

Senatorul USR Florina Presadă a depus, vineri, la Senat, o iniţiativă legislativă pentru organizarea alegerilor locale de anul acesta pe parcursul a două zile, pentru a da posibilitatea cât mai multor alegători să voteze, în contextul crizei pandemice.