Hugo Barra, unul dintre oamenii de bază de la Google, care superviza echipa responsabilă de dezvoltatea sistemului de operare pentru dispozitive mobile Android, s-a alăturat companiei chineze Xiaomi. El va ajuta compania chineză să îşi dezvolte operaţiunile la nivel global.

“Este un personaj important în industria IT şi un nume mare la Google”, a declarat Pete Cunningham, analist la firma de cercetare Canalys. “Producătorii chinezii de electronice vor juca un rol major în viitor”, a mai spus acesta.

Xiaomi este unul dintre mulţii producatori de smartphone-uri din China care încep să câştige tot mai multă cotă de piaţă în defavoarea unor companii precum Apple sau Nokia. Alături de Lenovo, Huawei sau ZTE, Xiaomi are planuri de extindere la nivel global.

Xiaomi are o cotă de piaţă de 5% în China, conform celor de la Canalys, mult în spatele celor de la Samsung, (18%) şi peste Apple (4,8%).

Barra a scris pe reţeaua de socializare Google Plus că inţenţionează să ajute Xiaomi “să îşi extindă operaţiunile şi incredibilul portofoliu la nivel global”.

Atuul chinezilor de la Xiaomi este preţul cerut pe smartphone-uri. Produsele lor au preţuri cuprinse între 180 şi 300 de dolari, conform celor de la Counterpoint Technology Market Research. Aceste preţuri sunt la jumătate faţă de produsele Samsung sau Apple.

Xiaomi şi-a revizuit, recent, cifrele de vânzări la 20 de milioane de smartphone-uri anul acesta, faţă de 15 milioane cât era estimarea iniţială. Xioami are o valoare de piaţă de 10 miliarde de dolari.