Însuși Dan Negru a reacționat la vestea respectivă. Conform celor scrise de el pe Facebook, regretatul star a reușit să stabilească un record de audiență.

„Cel mai bine plătit prezentator tv din Anglia din toate timpurile a murit intr-un azil de bătrâni la 87 de ani. Frank Bough a fost icon-ul BBC mai bine de 40 de ani și încă e considerat hostul cu cel mai mare salariu din istoria BBC.

Showul lui de Crăciun din 1977 încă deține recordul de audiență la BBC cu peste 26 milioane de telespectatori.
Ultima fotografie i-au făcut-o cei de la The Sun: Frank Brough plimbându-se in azilul de bătrâni…”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Viața lui Frank Bough

Un prieten al familiei Bough a spus pentru BBC că renumitul prezentator a murit în data de 21 octombrie într-un azil de bătrâni.

Regretatul star a fost prezentatorul celui mai bun program sportiv al BBC din acea vreme (Grandstand) și a făcut parte din primul program de mic dejun al Marii Britanii, BBC Breakfast Time, în 1983, conform thesun.co.uk

Cariera lui a început în 1964, când a preluat rolul de prezentator al emisiunii „Sportsview” de la Peter Dimmock.

De-a lungul timpului, Frank Bough a devenit o adevărată personalitate a televiziunii, fiind și unul dintre cei mai bine plătiți prezentatori ai BBC: salariul acestuia era de 200.000£ în acea vreme.

Totuși, cariera acestuia a avut parte de un sfârșit abrupt după ce BBC a renunțat la el din cauza unui articol care susținea că era consumator de cocaină și vizitator frecvent al bordelurilor. După ce părăsit BBC, starul TV a devenit prezentator la ITV și Sky TV dar reputația lui nu și-a revenit niciodată.

În ultimii 20 de ani de viață, Frank Bough a trăit împreună cu soția lui, Nesta Howells, în Berkshire. De asemenea, vestea decesului a provocat o adevărată undă de șoc pe internet. Este demn de menționat faptul că a reacționat în mod public și Piers Morgan, un alt star al Marii Britanii.

„Odihnească-se în pace Frank Bough, 87”, a scris el pe Twitter.

„Frank a excelat ca și prezentator live la BBC timp de mulți ani și ne pare foarte rău să auzim de decesul lui. Ne transmitem condoleanțele către familia și prietenii lui”, a transmis un reprezentant al BBC.