A murit profesorul Emerit Teodor Stamate

Teodor Stamate a ocupat funcția de director al fostului Spital Sf. Ioan și a fost profesor emerit la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Chirurgul din Iași a murit după o perioadă îndelungată de suferință, cauzată de o boală incurabilă, conform relatărilor de la BZI.

Profesorul Emerit Teodor Stamate a deținut și calitatea de membru de onoare al Academiei de Științe Medicale.

Tristul anunț a fost făcut pe rețelele de socializare de către un coleg de breaslă.

Emerit Teodor Stamate
Emerit Teodor Stamate/SURSA FOTO: Facebook/Alexandru Georgescu

Alexandru Georgescu a exprimat cu profundă durere și tristețe despărțirea de profesorul Emerit Teodor Stamate, care a părăsit această lume după o lungă și grea suferință.

El a menționat că acesta a fost un om cu totul deosebit și un prieten desăvârșit, un profesionist de marcă și un etalon al chirurgiei plastice românești.

De asemenea, el a format numeroase generații de chirurgi plasticieni și a contribuit la promovarea acestei discipline pe plan internațional.

În plus, el a adăugat că va păstra vie amintirea lui Teodor Stamate și a încheiat urând ca Domnul să îi păzească sufletul pe drumul spre eternitate.

”Cu profundă durere și tristețe ne despărțim de cel care a fost și va rămâne Profesor Emerit Teodor Stamate, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, care a părăsit astăzi această lume, după o lungă și grea suferință.

Prof. Stamate a fost un om cu totul deosebit și un prieten desăvârșit, un profesionist de marcă, etalon al chirurgiei plastice Românești! A format de-a lungul vieții sale numeroase generații de chirurgi plasticieni și a contribuit la promovarea chirurgiei plastice Românești pe plan internațional.

Suntem alături de fiica sa, Georgiana, în aceste clipe de grea cumpănă. Condoleante!

Dragă Doru, te vom păstra viu în amintirea noastră. Domnul să îți păzească sufletul pe drumul spre eternitate!!!”, arată acesta pe Facebook.

Doliu în politica din România

Lumea medicală nu este singura care deplânge pierderea unei persoane importante.

Un politician din partidul AUR și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă în dimineața zile de luni, 17 iunie.

Tragicul eveniment a avut loc în satul Șcheia din comuna Alexandru Ioan Cuza, județul Iași.

Accidentul s-a produs după ce motocicleta a intrat într-un pieton care traversa strada neregulamentar. În urma coliziunii, motocicleta a fost aruncată într-un cap de pod.

Din păcate, medicii au confirmat decesul atât al pietonului, cât și al politicianului AUR, Paul Lucian Ionașcu, și al iubitei acestuia, Mihaela Bocan, în vârstă de 32 de ani.

Poliția a demarat o anchetă penală pentru ucidere din culpă și va investiga amănunțit circumstanțele accidentului.