Pictorul, sculptorul şi academicianul francez Guy de Rougemont, geometru al culorilor şi autor al unor opere monumentale, a decedat miercuri la vârsta de 86 de ani, a anunţat joi Academia de Arte Frumoase din Franţa, scrie Ouest France.

Creaţiile sale monumentale, cu forme simple şi în culori vii, se află în spaţii publice şi private din lumea întreagă.

Printre acestea, se numără seria de cilindrii aflaţi în Parcul metropolitan din Quito (Ecuator) sau cei din muzeul în aer liber din Hakone (Japonia), precum şi coloanele pictate ”Mise en couleurs d’un Musée”, aflate la Muzeul de artă modernă al oraşului Paris.

Printre operele sale cele mai notabile se mai numără dalele muzeului Orsay din Paris, o pictură murală cu o lungime de 300 de metri expusă în Centrul de îngrijiri din Nanterre, regiunea pariziană, precum şi o porţiune de 30 de kilometri din Autoroute de l’Est, decorată cu forme geometrice.

Sursă foto: dianedepolignac.com

Născut la Paris în aprilie 1935, îşi începe cariera cu un sejur la Casa de Velazquez, din Madrid, din 1962 până în 1964, înainte de a urma cursurile Şcolii naţionale superioare de arte decorative de la Paris până în 1968.

Din 1965, participă la Bienala de la Paris şi călătoreşte la New York unde expune pentru prima dată şi se face remarcat. Când revine în Franţa, în anii 1970, iese în evidenţă prin utilizarea formelor şi culorilor, în special a volumelor policrome, sculpturi geometrice în care alternează spaţiile albe cu cele colorate.

Cât valorează o lucrare a regretatului artist

Guy de Rougemont a mai realizat litografii şi obiecte de design, printre care ”Table nuage”, o piesă de mobilier cu forme simple, care seamănă cu un nor suspendat.

Lucrările sale se vând la prețuri extraordinare. De exemplu, lucrarea Oui din 1965 este evaluată la 50.000 de euro. Alte picturi au prețuri cuprinse între 5.000 și 15.000 de euro. Lucrarea Totem, din 2019, valorează 14.000 de euro.

Sursa foto: Dreamstime