Doliu în muzica internațională! S-a stins din viață Lou Deprijck

Doliu în muzică! Lou Deprijck a murit la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de către partenera artistului, Vanessa Vanderkimpen, care i-a fost alături în ultimele clipe.

Lou Deprijck este un apreciat muzician și compozitor de origine belgiană. El a devenit celebru pentru hitul „Ça plane pour moi”, interpretat de Plastic Bertrand.

Anunțul morții sale a fost făcut marți, 19 septembrie. Vanessa Vanderkimpen, care făcea parte din aceeași breaslă, nu a dezvăluit și cauza morții.

Cu toate acestea, a transmis un mesaj emoționat în care a declarat că artistul va rămâne unica ei dragoste.

„Dragul meu, bărbatul meu… Te-am însoţit până la ultima ta suflare aşa cum ţi-ai dorit… Vei fi singura şi ultima mea dragoste”, a spus partenera lui Lou Deprijck, potrivit AFP.

Lou Deprijck
Lou Deprijck / SURSA FOTO: Wikipedia

Cariera impresionantă a artistului belgian

Lou Deprijck s-a născut în anul 1946 în Lessines, o localitate din regiunea Valonia a Belgiei.

El a devenit emblematic pentru viața de noapte și petrecerile din Bruxelles în decursul anilor ’70 și ’80. Pe lângă cariera sa muzicală, el și-a făcut și numeroși prieteni din lumea artistică.

Printre ei îl amintim pe Grand Jojo, cunoscut pentru piesa sa „On a soif”. El era prieten și cu cineastul Jan Bucquoy. La un moment dat, Lou Deprijck a preluat Musée du slip de la Jan Bucquoy, care inițial era situat în centrul Bruxellesului. Mai târziu, Lou Deprijck și-a instalat colecțiile de lenjerie intimă ale muzeului în propria locuință din Lessines.

Aceste colecții includ piese care au aparținut unor vedete. În 2006, Deprijck a participat la o campanie de publicitate în Asia de Sud-Est realizată de Coca Cola.

Hitul pentru care a devenit cunoscut la nivel internațional, „Ça plane pour moi”, a fost lansat la sfârșitul anului 1977 și a devenit rapid un fenomen mondial. Piesa a fost interpretată de numeroși artiști și a fost scrisă împreună cu Yves Lacomblez.

Cu peste 20 de milioane de exemplare ale compozițiilor sale vândute în întreaga lume, Deprijck este unul dintre cei mai bine vânduți artiști belgieni.

În lumea anglofonă, Deprijck va rămâne întotdeauna cunoscut pentru„Ça plane pour moi”, hit pe care l-a înregistrat și cântat pentru muzicianul belgian Plastic Bertrand.