A murit Fabian Cancelarich

Fabian Cancelarich, unul dintre portarii naționalei de fotbal a Argentinei la Cupa Mondială din Italia din 1990, a decedat în cursul zilei de marți, 14 mai. Acesta a suferit un stop cardiac.

Fabian Cancelarich a decedat la vârsta de 58 de ani în timp ce ocupa funcția de antrenor pentru portari la clubul Ferro Carril Oeste, conform unor surse din cadrul echipei, citate de EFE.

„Clubul Ferro Carril Oeste regretă profund moartea lui Fabian Cancelarich, antrenorul pentru portari al echipei profesioniste, vicecampion mondial în Italia în 1990 şi portar al echipei noastre între 1986 şi 1999”, a transmis clubul.

Conform declarațiilor clubului argentinian, Cancelarich a suferit un stop cardiac în timpul antrenamentelor de dimineață. El a fost transportat la Spitalul General Agudos Carlos Durand din Buenos Aires. Din păcate, aici, el s-a stins din viață.

Fabian Cancelarich
Fabian Cancelarich

Fabian Cancelarich și-a început cariera la Expreso Oesteț

Cancelarich a debutat la clubul Expreso Oeste, captând rapid atenția legendarului antrenor al selecționatei „Albiceleste” de la Cupa Mondială din Mexic din 1986, Carlos Salvador Bilardo. El a fost unul dintre portarii Argentinei și la Campionatul Mondial din 1990 din Italia.

El a mai jucat pentru echipele:

  • Belgrano de Cordoba
  • Newells
  • Huracan
  • Talleres de Cordoba
  • Platense
  • Central Cordoba de Rosario
  • precum și pentru clubul columbian Millonarios, înainte de a se alătura echipei Ferro Carril

Diego Maradona și Fabian Cancelarich au fost colegi de echipă în naționala Argentinei între 1990 și 1992.

Cei doi au obținut locul de vicecampioni mondiali și au câștigat, de asemenea, Copa America în 1991 și Cupa Confederațiilor în 1992.

Fabian Cancelarich
Fabian Cancelarich

Înainte de deces, Cancelarich a publicat mai multe articole cu Maradona

Cu câteva săptămâni înainte de deces, acesta a publicat mai multe materiale în memoria fostului mare atacant.

La 25 noiembrie 2020, Diego Armando Maradona a murit. Vestea decesului său a întristat întreaga lume a fotbalului, fiind considerat de mulți unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile.

Titlul mondial din 1986 și succesele remarcabile în campionatele câștigate cu Napoli l-au transformat pe Maradona într-un idol. Moartea mijlocașului a creat un gol imens în fotbalul argentinian, iar chiar și Lionel Messi a fost profund afectat de această pierdere.