Emily Chesterton a murit după ce a fost diagnosticată greșit

Emily Chesterton, în vârstă de 30 de ani, a suferit un stop cardiac după ce a consultat anterior un asistent medical și s-a plâns de dureri la nivelul gambelor și dificultăți de respirație. Ea fusese informată că suferă de anxietate. Deși credea că a fost consultată de un medic de familie, ulterior s-a descoperit că persoana care a evaluat-o era de fapt un asistent medical, cu pregătire medicală de bază, și nu un medic calificat.

Mama lui Emily, Marion, a declarat, pentru BBC, că pacienții ar trebui să beneficieze de medici calificați.

„Toți pacienții ar trebui să aibă dreptul să știe cine îi tratează și să aibă posibilitatea să vadă un medic calificat. Dacă aș putea da timpul înapoi, aș fi dus-o direct la serviciul de urgență. Acesta este cel mai mare regret al vieții mele. Sfatul meu pentru toată lumea este întotdeauna să întrebe cine îi consultă” a spus mama lui Emily.

Durerile de la nivelul gambelor ale lui Emily au fost diagnosticate greșit. Ca fiind întinderi musculare. Iar dificultățile sale de respirație au fost confundate cu Covidul prelungit și anxietatea. Pentru care i s-au prescris în mod greșit medicamente.

„Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată altor familii” a continuat mama artistei decedate.

Părinții Emiliei, îndurerați de pierderea fiicei lor, cer o atenție mai riguroasă. În ceea ce privește monitorizarea asistenților medicali în cabinetele medicale de familie. Ei doresc, de asemenea, impunerea unei obligații asupra acestora de a informa pacienții că nu sunt consultați de un medic specialist.

Asistentul care a evaluat-o trebuia s-o trimită de urgență la spital

Aceste solicitări survin în urma constatărilor unui examen medico-legal efectuat la Curtea medicilor legiști de la St Pancras în martie a acestui an. Concluzia acestui examen a fost că asistentul medical care a evaluat-o pe Emily ar fi trebuit să o trimită urgent la spital. Și că, dacă ar fi fost tratată corespunzător, este probabil ca ea să fi supraviețuit, conform informațiilor publicate în Mirror.

„Ne simțim extrem de trădați de îngrijirea oferită de cabinetul medical de familie”, au declarat părinții tinerei actrițe.

„Am pierdut-o pe fiica noastră prețioasă, frumoasă, amabilă, iubitoare, talentată și de neînlocuit și acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată altor familii”, au mai spus apropiații femeii din Marea Britanie.

O nouă lege adoptată la 26 februarie prevede înregistrarea asistenților medicali în Registrul Consiliului Medical General (GMC). Cu toate acestea, Asociația Medicală Britanică (BMA) exprimă îngrijorări cu privire la posibilitatea estompării granițelor dintre asistenții medicali și medici.