Mia Sophie Lietk, o multiplă campioană la gimnastică ritmică, s-a stins recent din viață. Potrivit unui anunț făcut de Federația Germană de Gimnastic, aceasta avea doar 16 ani.

Mia Sophie Lietke, multiplă campioană la gimnastică ritmică, s-a stins din viață

Amintim că Mia Lietke a făcut saltul la echipa germană de gimnastică ritmică în iulie 2023. Aceasta s-a făcut remarcată prin faptul că a câștigat de șase ori titlul mondial la minge, la tineret.

De asemenea, regretata sportivă a fost și vicecampioană la „All-Around” în 2022. Campioana mondială Darja Varfolomeev a fost partenera ei de antrenament.

Atleta, care a câștigat titlul de campioană mondială la gimnastică ritmică în 2023, a transmis că își va aduce mereu aminte de Sophie. Potrivit sportivei, regretata ei colegă era „o persoană foarte grozavă”, scrie publicația AS.

Darja, născută în Rusia, în vârstă de 17 ani, a câștigat concursul de ansamblu la Campionatele Mondiale de la Valencia, vara trecută.

Sursa menționată scrie că tragedia s-a produs joia trecută „subit și pe neașteptate”. Echipa națională și întreaga familie a gimnasticii din Germania a rămas în stare de șoc.

Federația Germană de Gimnastică a confirmat anunțul

Un mesaj a venit și de la Federația Germană de Gimnastică, care a confirmat decesul. Autoritatea a transmis „cele mai profunde condoleanțe familiei”.

„Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei Miei în aceste ore grele. Le urăm toată puterea din lume pentru a putea face față acestui trist eveniment”, a transmis autoritatea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Lietke (@mialietke)

S-a produs o altă tragedie în lumea gimnasticii

Amintim că s-a produs o altă tragedie în lumea gimnasticii. Mihai Agoston s-a stins din viață la onorabila vârstă de 72 de ani. Înmormântarea a avut loc pe data de 19 octombrie 2023, la ora 13:00 la Cimitirul Șprenghi din Brașov.

Mihai Agoston a fost unul dintre cei mai mari antrenori din istoria gimnasticii din România. De-a lungul timpului, a pregătit nume mari din Generația de Aur a României. Printre ele se numără: Cristina Grigoraș, Ecaterina Szabo, Lavinia Agache și Mirela Barbălată.

Mihai Agoston s-a născut pe data de 18 octombrie 1951, la Brașov. Cariera sa ca antrenor de gimnastică a început la liceul sportiv „Nadia Comăneci” din municipiul Onești, județul Bacău, unde și-a desfășurat activitatea în calitate de profesor de educație fizică. A fost implicat pregătirea viitoarelor campioane ale României.