Adio, Adrian Ghioroaie! Sportul românesc este mai sărac începând de astăzi

Sportul din România este în doliu, după ce vestea trecerii în nefiinţă a marelui Adrian Ghioroaie a lovit luni, 4 martie.

Reputatul sportiv şi antrenor de atletism avea 70 de ani, transmit cei de la Steaua București.

Luni seară, pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, a fost postat un mesaj emoţionant despre fostul mare sportiv, devenit apoi antrenor.

Colonel în rezervă, antrenor emerit de atletism, Adrian Ghioroaie a pregătit şi lotul olimpic de atletism al României.

Cei de la Steaua Bucureşti enumeră şi câţiva dintre sportivii care l-au avut drept mentor pe Ghioroaie.

„Drum lin, Adrian Ghioroaie! 🖤🖤🖤

Steaua București deplânge trecerea în neființă a fostului antrenor emerit de atletism, colonel în rezervă Adrian Ghioroaie (70 de ani). Prin mâna sa au trecut mari atleți ai României și ai Stelei. A fost antrenor la clubul nostru, dar și la lotul olimpic, între 1990 și 2014.

I-a pregătit printre alții pe Oana Muşunoi – Pantelimon (medaliată cu bronz la JO 2000 la săritura în înălțime), Alina Rotaru, Angela Moroșanu, Eugen Cristian Popescu – Nistorescu, Constantin Militaru, Răzvan Enescu, Adrian Ghioroaie junior, Dorel Eftene, Ionuț Pungă, Ionuț Eftimie”, se arată în postarea respectivă.

Ce distincţii a primit reputatul antrenor?

Munca sa de antrenor nu a rămas nerăsplătită. În anul 2000, Adrian Ghioroaie a primit titlul de „Antrenor Emerit”. În acelaşi an a primit şi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Patru ani mai târziu, antrenorul a fost recompensat şi cu Ordinul „Meritul Sportiv clasa a III-a”.

Cei care vor să-şi aducă respectele pentru regretatul antrenor o pot face la Capela Cimitirului Ghencea III. Înmormântarea lui Adrian Ghioroaie va avea loc marţi, 5 martie, începând cu ora 12:00.

„Pentru rezultatele obţinute în toți acești ani, în 2000, a primit titlul de „Antrenor Emerit”. În 2000 a fost premiat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, iar în 2004 cu Ordinul „Meritul Sportiv clasa a III-a”.

Trupul neînsuflețit este depus la Capela Cimitirului Ghencea III, din strada Cooperativei, iar mâine va fi înhumat, începând cu ora 12:00.

Condoleanțe familiei îndoliate! Atletismul românesc va fi mai sărac de acum! Dumnezeu sa il odihnească in pace!”, se mai arată în mesajul celor de la Steaua București.

Proba sa de bază ca sportiv a fost cea de triplusalt

Un mesaj de condoleanţe a fost postat luni, 4 martie, şi pe pagina Federației Române de Atletism.

A fost trecută în revistă activitatea sa atât ca sportiv, în perioada tinereţii, cât şi apoi ca antrenor.

„Drum lin, Adrian Ghioroaie!

Federația Română de Atletism anunță cu durere dispariția celui care a fost antrenorul emerit Adrian Ghioroaie.

A practicat atletismul la nivel de performanţă fiind legitimat la Şcoala Sportivă Rm.Vâlcea (1972), Liceul „Nicolae Bălcescu” Rm.Vâlcea (1973), Steaua Bucureşti (1974 – 1984).

Proba de bază fiind cea de triplusalt. A adunat opt selecţii în echipa naţională, Maestru al sportului (1976).

Ca antrenor al lotului naţional și olimpic (1990 – 2013) şi „Steaua” Bucureşti (1990 – 2014), a pregătit, între alţii, pe: Oana Muşunoi – Pantelimon (medaliată cu bronz la JO la săritura în înălțime – Sydney), Alina Rotaru, Angela Moroșanu, Eugen – Cristian Popescu – Nistorescu, Constantin Militaru, Răzvan Enescu, Adrian Ghioroaie junior, Eftene Dorel, Pungă Ionuț, Eftimie Ionuț. etc.

Pentru rezultatele obţinute de aceştia a primit, în 2000, titlul de „Antrenor Emerit”. Distins cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler (2000) şi Ordinul „Meritul Sportiv / clasa  a III – a” (2004)”, au scris reprezentanţii Federației Române de Atletism.