Viorica Dăncilă are probleme mari. Ceea ce părea o simplă demisie la prima vedere, respectiv cea a lui Paul Stănescu din funcția de președinte executiv al PSD – ascunde da fapt un plan bine conturat.

Mai exact, acesta ar fi intrat într-un conflict cu Viorica Dăncilă. Motivul nu este atât de important cât sunt de dezastruoase consecințele unui astfel de pas. Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, deja s-a conturat o tabară care gravitează în jurul lui Stănescu și care controlează în jur de 15 parlamentari. La cel mai mic semnal, aceștia ar putea să voteze o moțiune de cennzură care ar înseamna sfârșitul lui Dăncilă.

Planul de fapt este următorul. Paul Stănescu, susținut de mai fac parte Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea. Surse politice citate de sursa menționată au indicat o variantă de viitor care este luată în calcul în acest moment. Concret, este vorba de o alianţă cu ProRomânia a lui Victor Ponta şi instalarea lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului.

În ședința CEX de astăzi, conflictul dintre premier și Paul Stănescu a fost la cote maxime. În timp ce Dăncilă vrea organizarea unui congres rapid, organizat la finalul lunii iunie, care să aleagă noul preşedinte al partidului, Stănescu ar vrea să vadă rezultatul de la prezidențiale.

Lui Dăncilă nu îi convine deloc o astfel de mișcare pentru că trendul pe care se află PSD nu îi este deloc favorabil. În ajutorul fostul președinte executiv a sărit și Gabriela Firea, care a spus public că vrea alegerea noului șef al PSD după cursa pentru Cotroceni. Mai mult, Firea a dat și un semnal pentru revenirea lui Victor Ponta. În urmă cu o săptămână, ea a adresat „o invitaţie prietenească”ca cei care au plecat din PSD să revină. „Marian Neacşu e un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali. La fel dl Mocioalcă, dl. Ţuţuianu şi ceilalţi colegi de partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare”, a spus  atunci Gabriela Firea. „Dacă nu se va decide ca aceşti colegi să se întoarcă în PSD, atunci să se stabilească o alianţă între PSD şi Pro România”, a spus Firea. Întrebată dacă invitaţia este valabilă şi pentru Victor Ponta, Firea a răspuns: „De ce nu?”.

În CEX însă, premierul Viorica Dăncilă a intrat în dezacord cu Paul Stănescu. Ea se bucură, momentan, de sprijinul baronilor Marian Oprişan (Vrancea), Niculae Bădălău (Giurgiu) şi Dumitru Buzatu (Vaslui).