Între 4 și 14 octombrie se desfășoară la Paris o nouă ediție a expoziției auto. Pe lângă pavilioanele dedicate automobilelor, Paris Expo pune la dispoziția publicului spații vaste pentru motociclete (Mondial de la Moto), tehnologie (Mondial .Tech) și mobilitate (Mondial de la Mobilite). Până la întâlnirea cu marele public, toate acestea sunt – astăzi și mâine – la dispoziția presei și specialiștilor. La fiecare doi ani, prin alternanță cu expoziția similară de la Frankfurt, cea din capitala Franței găzduiește elita producătorilor mondiali din industria auto. Remarcat încă de la ediția precedentă a Mondial de l`Auto din 2016 absenteismul pare să fi atins în acest an cote alarmante. Mărci cunoscute precum Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Ford, Infiniti, Jeep, Lamborghini, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru, Volkswagen sau Volvo au decis să nu se prezinte la eveniment. Conform oficialilor unor branduri dar și analiștilor auto, acest fapt este generat de costurile majore ale unui astfel de eveniment, dar și de asaltul mediului online asupra manifestărilor expoziționale.

 

Cu toate acestea, la evenimentul care a început astăzi pentru presă și va fi deschis publicului de joi, 4 octombrie, sunt prezente câteva zeci de premiere mondiale, unele extrem de interesante. Încă de la ora 8 a zilei de astăzi, Mercedes-Benz a început prezentarea noutăților sale printre care se numără electridul EQC, noua clasă B, GLE și clasa A Sedan. Urmează prezentările mărcilor BMW – care anunță noua Seria 3, Z4 și i3S, Renault – cu un facelift al SUV-ului Kadjar și două concepte spectaculoase, Citroen și KIA. Ascestea vor fi urmate de conferințe de presă susținute de toți ceilalți expozanți la intervale de câte 15 – 30 de minute.

Mâine, începând cu ora 8.30, sunt anunțate prezentările mărcilor de motociclete și scutere – de la Suzuki și Peugeot până la Kawasaki, Harley-Davidson și Honda, dar și conferințe de presă susținute de producători de componente auto.

Corespondență de la Paris.