Pasajul suprateran din Sectorul 3 a fost dat în circulație

Cu această ocazie, Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Robert Negoiță pentru finalizarea pasajului suprateran construit în Sectorul 3 din București, în zona Autostrăzii Soarelui (A2).

„Alături de Daniel Băluță, (Robert Negoiță – n.r.) este între cei mai performanți primari de sector din București. (…) Din eleganță domnii primari Băluță și Negoiță nu au spus că tot ceea ce realizează în București o fac fără ajutorul primarului general (…). Îmi pare bine că este o realizare a unei companii a Primăriei și după cum bine știți, din tot programul pe următorii aproape 2 ani, vreau să încurajez cât mai mult investițiile. Vorbim de investiții masive în infrastructură, făcute prin Ministerul Transporturilor, dar și investițiile făcute de autoritățile locale, primari, președinți de consilii județene, toate se adună în același coș, făcute în principal prin Ministerul Dezvoltării. Dacă vom reuși în următorii 2 ani să menținem acest ritm, fiind pentru prima oară în istoria României când am avut o creștere economică bazată pe investiții și nu pe consum, sunt ferm convins că nu numai România, dar și bugetul României va arăta cu totul altfel”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat, asemenea, că își menține părerea în ceea ce privește producerea de materiale de construcții.

„Sper ca în viitor, atât Robert Negoiță, cât și Daniel Băluță să construiască cât mai mult cu materiale de construcții fabricate în România”, a spus acesta.

Deschiderea acestui pasaj va reduce numărul de accidente rutiere și poluarea

Potrivit lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, prin deschiderea circulației pe acest pasaj se vor reduce atât accidentele rutiere, cât și poluarea.

„Multe accidente au fost în această intersecție, pentru că se venea tare de pe autostradă, unde te înveți cu viteză mare, iar aici, pentru că este și aglomerat, unii ori nu vedeau, din neatenție, alții forțau pentru că voiau să ajungă la destinație, din cauza traficului, au fost aproape zilnic chiar și câte două – trei accidente pe zi. Salvăm vieți, salvăm calitatea aerului. Mii de tone de combustibil erau consumate aici stând în trafic pentru că erau blocaje. (…) Pierdeam ani din viață stând în trafic, iar acel combustibil pierdut stând în trafic se transforma în poluare. (…) Fluidizăm traficul, transportul devine mai ieftin”, a spus edilul.