Garda civilă din Spania l-a arestat miercuri pe José VR, un om de afaceri local, la domiciliul său din Carcaixent, acuzat de crimă. Bărbatul este presupusul criminal al Florinei Gogos, o româncă de doar 19 ani al cărei trup neinsuflețit a fost găsit de un vânător pe 30 ianuarie într-un șanț din orașul Albal, scrie presa spaniolă, potrivit ziarulromanesc.es.

Om de afaceri spaniol, acuzat de crimă

Bărbatul arestat are șaizeci de ani și este de naționalitate spaniolă, fiind un cunoscut om de afaceri și proprietar în Carcaixent. Se pare că el o cunoscuse anterior pe tânără și era una dintre prostituatele cu care a avut întâlniri intime plătite înainte de ziua în care a avut loc crima, în data de 8 ianuarie.

Polițiștii au percheziționat cel puțin două dintre casele bărbatului. În primul rând, o cabană pe care o avea ca reședință de vară și mai târziu reședința obișnuită, de unde suspectul a fost scos în cătuşe.

Mașina suspectului l-a dat de gol

Arestarea este punctul culminant al unei anchete complexe care a durat luni de zile și a fost supravegheată de Judecătoria Numărul 1 din Carlet și desfășurată de agenții grupului de omucidere al Gărzii Civile din Valencia. Aceștia au trebuit să facă o muncă enormă, după ce au fost nevoiţi să renunțe la câteva date inițiale din anchetă. Printre ele, ca element fundamental, mașina albă pe care o cameră de securitate de pe drumul de serviciu al pistei Silla, unde fata se prostitua, a înregistrat-o în momentul în care victima a urcat în ea, în data de 8 ianuarie, la 17:30.

Ploaia care a căzut peste Valencia în acea după-amiază i-a împiedicat pe anchetatori să vadă plăcuța de înmatriculare a mașinii, ceea ce a complicat munca agenților de omucidere. Astfel, au fost nevoiți să renunțe la zeci de suspecți, cu tot felul de profesii și poziții sociale, până când l-au găsit pe proprietarul vehiculului alb.

Florina Gogos a găsită moartă de un vânător în data de 30 ianuarie, într-un şanţ, în apropierea pistei Silla unde fata se prostitua. Deși identificarea ei formală a trebuit să aștepte până la autopsia efectuată două zile mai târziu la Institutul de Medicină Legală (IML) din Valencia, tatuajele și îmbrăcămintea au fost primii indicatori că a fost ea. Criminalistul a concluzionat că tânăra a murit prin strangulare.