Fără comision de acordare, de gestiune şi de rambursare anticipată, creditul “Prima Casă” de la BRD propune două variante de rambursare: rate lunare egale sau descrescătoare, la alegere. Dobânzile sunt Euribor 3M + 3,65% pentru creditele acordate pe perioade de până la 20 de ani şi Euribor 3M + 3,75% pentru durate între 20 şi 30 de ani. Avansul este de minimum 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, iar valoarea maximă, de până la 71.250 euro, în funcţie de tipul imobilului finanţat

BRD este prima bancă din România care a acordat un credit în cadrul Programului ‘Prima Casă’. Demarat în iulie 2009, la iniţiativa Guvernului României, programul Prima Casă are în vedere susţinerea celor care doresc să îşi cumpere o locuinţă printr-un credit imobiliar cu dobândă redusă, beneficiind de garanţii din partea statului. În primele trei etape ale programului, BRD a acordat credite în valoare de peste 325 milioane euro.

“Prin interesul manifestat de o categorie largă de clienţi, programul Prima Casă şi-a dovedit utilitatea, iar BRD doreşte să îl facă accesibil şi în continuare celor care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă beneficiind de avantajele sale’, a spus Adrian Jantea, directorul Direcţiei de Promovare şi Distribuţie Persoane Fizice în cadrul BRD.

În afara celor peste 930 de unităţi din reţeaua sa, BRD oferă clienţilor interesaţi de obţinerea unui credit Prima Casă serviciul Vocalis Prima Casă, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit în reţeaua Romtelecom), 021 302 61 61 (număr cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 – apel cu tarif normal în reţelele Orange şi Vodafone), accesibile de luni până duminică între orele 08:00-22:00. Prin acest serviciu, clienţii pot solicita consiliere, dar şi analiza de preacceptare a creditelor ‘Prima Casă’ prin telefon, obţinând pe loc răspuns la solicitarea lor de credit.

În plus, 24 de ore din 24, cei interesaţi pot obţine informaţii despre Programul Prima Casă şi pot direcţiona cererile de informaţii prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://www.creditulprimacasa.<wbr>ro/ sau direct la adresa [email protected]

 BRD se alătură astfel BCR, care vineri a acordat primul credit prin Prima Casă 4, în prezenţa premierului Emil Boc. Deocamdată, pentru Prima Casă 4 şi-au manifestat interesul de a participa 12 bănci, cu un plafon de 1,4 miliarde euro, ceea ce este echivalent cu acoperirea unei perioade de creditare de circa 2 ani.