Takeaway a anunţat că 80,4% din acţionarii Just Eat au acceptat oferta sa în acţiuni, depăşind pragul de 50% necesar pentru a face o ofertă necondiţionată. În prezent, site-ul takeaway.ro este accesat de mii de români care preferă să comande mâncarea acasă decât să stea la cozi.

Ce spune fondatorul Take Away

”Sunt încântat”, a afirmat directorul general şi fondatorul Takeaway, Jitse Groen, informează news.ro.

“Just Eat Takeaway.com este o combinaţie de vis şi abia aştept să conduc compania în anii următori”, a mai spus Groen.

Cât a fost oferta

Oferta Takeaway a fost de 906 pence pe acţiune, la închiderea de vineri, peste oferta de 800 de pence în numerar făcută de compania de investiţii în sectorul tehnologiei Prosus.

Compania formată prin fuziune, care va fi condusă de directorul general al Takeaway, Jitse Groen, va avea sediul central la Amsterdam şi va fi listată la Londra, cu 23 de filiale, majoritatea în Europa, dar şi în Canada, Australia şi America Latină.

Takeaway a arătat că noua companie va gestiona comenzi mai mari decât al unor companii concurente cum ar fi GrubHub, Delivery Hero şi Uber Eats, pe o piaţă unde compania chineză Meituan este cea mai mare în funcţie de volum.

Takeaway a arătat că noua companie va realiza economii de costuri în valoare de circa 20 de milioane de euro, prin centralizarea comenzilor pe platforma sa, unificarea brandurilor şi îmbunătăţirea sistemului de achiziţii.