Cele fouă noi piese cu diametrul de 45 mm au cadranul inspirat din cronometrele clasice Ulysse Nardin, iar detaliile de pe acesta sunt, ca de obicei, uimitoare. În ambele cazuri. Unul are ca notă dominantă culoarea albastru, completată atrăgător de simboluri de culoare albă, în timp ce al doilea este de un alb lucios cu cifre albastre. Pe lângă detaliile estetice se remarcă utilizarea pentru ambele ceasuri a calibrului UN-118 dezvoltat chiar de manufactura din Le Locle. Cu o inimă din siliciu și „DIAMonSIL”, materiale patentate de maeștri Ulysse Nardin, mecanismul reprezintă un uriaș pas înainte în domeniul preciziei.

Rezerva de putere de circa 60 de ore este indicată în zona ore 12, iar secundarul este amplasat deasupra orei 6, în același loc cu fereastra datei. Și, dacă tot vorbim de dată, aceasta poate fi ajustată fie înainte și înapoi, element mai rar în lumea ceasurilor mecanice.

Ambele piese sunt rezistene la presiunea apei până la o adâncime de 200 de metri și sent certificate atât de manufactură cât și de COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres).