Richard Mille și Alain Prost

În onoarea cvadruplului campion mondial de ­Formula1 Alain Prost, maeștrii de la Richard Mille au anunțat elaborarea unei ediții limitate la doar 30 de piese a cunoscutului RM 70-01 Tourbillon. Pentru cunoscători, este deja de notorietate prietenia dintre Richard Mille și Alain Prost, iar noul ceas a fost dezvoltat în special pentru una dintre marile pasiuni ale fostului pilot din cursele de viteză, ciclismul. Cu un mecanism complicat care include, la cererea sportivului, un odometru stratificat, noul Richard Mille 70-01 Tourbillon Alain Prost are o rezervă de putere de 70 de ore și o carcasă ultraușoară din carbon. Doritorii unui astfel de ceas trebuie să achite 700.000 de euro, sumă care include și o bicicletă realizată la comandă de italienii de la Colnago.

 

 

 

 

 

 


Hublot și Dustin Johnson

 

Pe 23 octombrie, șeful Hublot, Ricardo Guadalupe, a anunțat o altă colaborare între două nume importante. Compania sa, Hublot, și-a unit forțele cu Dustin Johnson, nimeni altul decât numărul 1 în clasamentul Official World Golf Ranking, pentru a realiza o piesă al cărei mecanism, MHUB 1580, le permite iubitorilor golfului să țină scorul unei partide chiar de la încheietua mâinii. Noul Hublot Big Bang Unico Golf este realizat dintr-un material patentat de casa elvețiană Texalium, o combinație extrem de performantă între fibra de carbon și aluminiu. Grație acestui material, ceasul cântărește doar 98 de grame. Hublot Big Bang Unico Golf are 358 de componente și o rezervă de putere de 72 de ore.

 

Zenith și Range Rover Velar

În lumea spectacuoasă a marilor branduri, parteneriatul dintre Zenith și Land Rover s-a  materializat în Chronomaster El Primero Range Rover Velar Special Edition, o piesă uimitoare care se află în elementul ei atât pe străzile unei metropole, cât şi pe terenuri dificile. Cu o carcasă de 42 mm din aluminiu ceramizat şi oscilând cu o frecvenţă de 36.000 vibraţii pe oră, Chronomaster El Primero Range Rover Velar Special Edition se prezintă cu un cadran gri satinat cu detalii în tonuri de cupru, inspirat din idei ale departamentelor de design şi inginerie ale celor două branduri. În spatele cadranului se află mecanismul automatic El Primero 400B, care oferă o rezervă de putere de 50 de ore.

 

 


Ulysse Nardin și Elina Svitolina

Sunt mulți cei care o văd pe ucraineanca Elina Svitolina drept adversara principală a Simonei Halep pentru poziția de lider mondial în clasamentul ATP. Până a ajunge în poziția fruntașă a clasamentului jucătoarelor de tenis, Svitolina a acceptat să își lege numele de cel al celebrei case producătoare de ceasuri de lux Ulysse Nardin, devenind ambasador al brandului. Începând din acest an, ea va purta la mână superbul Ulysse Nardin Lady Marine Chronometer, o piesă a cărei carcasă este realizată din aur de 18 carate.

 

 

Acest articol a fost publicat în Top 300 Cei mai bogați români, ediția 2017, publicație disponibilă la chioșcuri începând cu 4 decembrie 2017