Potrivit unui avertisment lansat de firma de securitate IT, Trustwave, vasele de toaletă Satis, produse de firma japoneză Lixil, pot fi controlate de la distanţă printr-o aplicaţie ce poate fi instalată pe orice dispozitiv cu Android. Cum? Orice toaletă Satis are acelaşi PIN pentru Bluetooth şi anume 0000. Asta înseamnă că oricine foloseşte aplicaţia My Satis poate avea acces la toaletele Satis.

Iată avertismentul Trustwave:

„Orice atacator poate descărca aplicaţia My Satis şi cu ajutorul ei poate trage apa la toaletă în repetate rânduri, crescând astfel consumul de apă şi prin urmare costul utilităţilor proprietarului. Atacatorii pot face unitatea să deschidă/închidă capacul în mod neaşteptat, să activeze bideul sau funcţia de uscare, cauzând disconfort utilizatorului“.

La un preţ de 4.000 de dolari, toaletele Satis vin echipate cu dotări standard, cum ar fi capacităţi de odorizare, un scaun automat şi un bideu cu două duze. Dar aplicaţia duce experienţa la un nivel superior. Puteţi seta difuzoarele toaletei pentru a reda muzica stocată pe smartphone. De asemenea, aplicaţia poate fi folosită şi la înregistrarea mişcărilor intestinelor. În plus, cuantificarea fecalelor este „esenţială pentru a vă urmări starea de sănătate“, mai scrie pe site-ul de promovare al aplicaţie şi că regularitatea digestivă este cheia spre determinarea oricăror „schimbări în organism şi tulburări ale minţii“. V-am prezentat toate aceste aspecte în caz că vă îndoiţi de limitele tehnologiei.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Me-F91Hrg4Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SURSA: NPR