Este panică la nivel mondial după ce a fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus! Potrivit unor specialiști aceasta ar putea fi de 10 ori mai contagioasă.

Din primele informații este foarte posibil ca această nouă tulpină să fie de 10 ori mai contagioasă. Ea a fost descoperită în cadrul unui focar de infecție din Asia de Sud-Est. Potrivit Bloomberg, tulpina a fost numită D614G și a mai fost identificată în trecut și în alte țări. Ea a fost descoperită și în Malaysia. Aceasta a fost detectată într-un focar cu 45 de pacienți infectați, pornit de la o persoană care s-a întors din India și nu a respectat carantina de 14 zile. Tulpina în cauză a fost descoperită și în Filipine.

„Tulpina ar avea o rată mai mare de transmisie, dar încă nu avem suficiente dovezi solide pentru a spune asta cu siguranță”, a declarat Maria Rosario Vergeire, subsecretar în Ministerul Sănătății din Filipine.

Organizația Mondială a Sănătății a explicat că acestă nouă tulpină a fost descoperită anterior în numeroase țări și a devenit varianta predominantă în Europa și Statele Unite. OMS încearcă însă să liniștească populația, explicândcă, până în prezent, nu există dovezi că tulpina produce o boală mai severă. Mutația a fost detectată și în focare recente din China.

„Nu există nicio dovadă că această tulpină este mult mai contagioasă decât altele. Este identificată mai des acum decât era în trecut, ceea ce sugerează că ar putea fi mai puternică decât alte tulpini de Covid-19. Tulpina ar putea fi puțin mai contagioasă, dar încă nu avem suficiente dovezi pentru a evalua acest lucru. Nu există dovezi că este mult mai infecțioasă”, a declarat Benjamin Cowling, șeful departamentului de epidemiologie al Universității din Hong Kong.

Trebuie spus că Europa se teme de o nouă recrudescenţă a pandemiei de coronavirus, întrucât mai multe țări se confruntă zilnic cu o creștere semnificativă a incidenței bolii, iar această situaţie a provocat haos în deplasările și călătoriile europenilor.