Nouă sute de salariaţi din cadrul Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi începând cu 1 martie, o treime dintre aceştia fiind din judeţul Dolj.

Preşedintele Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare – Comercial din Regionala CFR (UTMSC) Craiova, Gheorghe Frăţică, citat de Mediafax, a declarat că primele disponibilizări vor fi făcute începând cu 1 martie, listele cu persoanele care vor fi concediate fiind întocmite de conducerea administrativă a Regionalei, fără să se consulte cu liderii sindicali.

„La Călători este o situaţie mai bună pentru că din Dolj nu vor pleca decât 100 de oameni, iar de la Infrastructură cifra va fi, de asemenea, mai mică. De la Exploatare nu va pleca nimeni pentru că este nevoie de ei. Mă refer la impiegat, operatori, electromecanici, liniori. Vor pleca numai din personalul tesa”, a afirmat liderul sindical.

Gheorghe Frăţică susţine că primii angajaţi disponibilizaţi vor fi cei de la CFR Marfă, începând cu 1 martie, fiind urmaţi de cei de la CFR Călători, la 1 aprilie.

Regionala CFR Craiova este una dintre cele mai mari din ţară, acoperind opt judeţe – Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Sibiu

Societăţile de stat din sectorul feroviar vor concedia 10.342 de angajaţi în acest an, începând cu 1 martie. Cei mai mulţi disponibilizaţi, respectiv 6.380 de persoane, vor fi la CFR Marfă.

SURSA: Mediafax
DETALII: Citeşte şi 10.000 de disponibilizări la CFR