Potrivit șefei ANAF, obligativitatea depunerii declarației ar viza circa 210.000 de contribuabili, ceea ce înseamnă că 4% din cei vizați s-au conformat fiscal.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat marţi, la Senat, că regimul declarării veniturilor din activităţi independente ar putea fi schimbat astfel încât să nu mai fie necesară depunerea Declaraţiei (Formularului) 600, iar plata contribuţiilor sociale aferente să se facă pe bază de CNP.

„Ne gândim la posibilitatea ca persoanele vizate să nu mai depună Declaraţia 600 şi plata să se facă pe bază de CNP (n.n.- Cod Numeric Personal)”, a spus Ionuţ Mişa,potrivit Mediafax, întrebat cum va rezolva problemele legate de depunerea Formularului 600. Ionuţ Mişa participă la o audiere, la Comisia Economică a Senatului, pe tema regimului fiscal şi a Formularului 600, convocată de preşedintele Comisiei, senatorul PNL Daniel Zamfir.

Ministrul Finanţelor a mai spus că „luăm în calcul posibilitatea regularizării acestei Declaraţii” şi, de asemenea, „vom introduce prevederi tranzitorii pentru cei care deja au depus Declaraţia 600”.

Ionuţ Mişa a dat de înţeles şi că s-ar putea reveni la regimul reţinerii la sursă şi a plăţii de către angajator a contribuţiilor aferente veniturilor din activităţi independente.