iPad, tableta de Internet de la Apple, a fost pusă în vânzare sâmbăta trecută, iar în prezent, după numai cinci zile, sunt disponibile spre descărcare nu mai puţin de 830 de jocuri.

„Tableta iPad este ideală pentru navigat pe Internet şi excelentă pentru jocuri”, declara Steve Jobs atunci când a prezentat pentru prima oară dispozitivul.

Producătorii de jocuri nu au stat degeaba, iar posesorii de iPad au de ales, la nici o săptămână de lansare, dintr-o ofertă de 830 de jocuri. Acestora li se alătură şi cele 25.000 de titluri disponibile pentru iPod Touch şi iPhone care funcţionează fără nicio problemă pe ecranul de 9,7 inch al tabletei.  Sute de jocuri pentru iPad sunt disponibile gratuit, iar altele au preţuri între 5 şi 13 dolari.

„iPad este a patra etapă în evoluţia gamingului. Prima etapă a fost PC-ul, a doua consolele, iar a treia telefoanele inteligente”, a declarat Gonzague de Vallois, vicepreşedinte Gameloft. 

Apple a vândut deja 500.000 de iPad-uri şi va comercializa între 8 şi 10 milioane de unităţi până la sfârşitul acestui an,  conform analiştilor de la Morgan Stanley.

SURSA: ciol.com