Capital: Care crezi ca au fost atributele care au stat la baza alegerii tale in aceasta functie?


Iulian Bortos: In primul rand, managementul a dorit selectarea unei persoane din interiorul redactiei si au fost si alte nume pe lista. Imi amintesc, totusi, ca in urma cu cateva saptamani mi s-a dat de inteles ca ma asteapta noi responsabilitati. Nu mi s-au oferit detalii, insa am banuit ca ar putea fi vorba de o avansare. Cred ca la alegerea mea au contat foarte mult modul in care am condus departamentul Business al revistei si cel in care am gestionat realizarea unor suplimente. Dar mai cred ca foarte importante au fost experienta de peste zece ani in presa scrisa si spiritul de echipa pe care m-am bazat intotdeauna de-a lungul carierei mele.

Capital: Care sunt primele decizii pe care le va lua noua echipa de conducere a revistei?


Iulian Bortos: Principala preocupare de acum este de a adapta modul de lucru al echipei editoriale la noua schema de conducere a publicatiei. Sigur ca ne gandim la mai multe proiecte si teme de viitor si urmeaza sa le punem pe toate pe hartie. Dorim, de exemplu, sa infiintam cat mai rapid un departament de investigatii, pentru ca subiectele din aceasta sfera, au de regula, un impact considerabil. De acum inainte, astfel de articole vor avea o prezenta constanta si vor aduce un plus de incisivitate revistei.


Capital: Vor fi schimbari in actuala echipa redactionala?


Iulian Bortos: Echipa actuala este formata din oameni foarte bine pregatiti si cu experienta pe domeniile acoperite, deci nu pot vorbi de schimbari. Ceea ce dorim sa facem la acest capitol este extinderea echipei, prin aducerea de noi profesionisti, iar acest lucru reprezinta pentru mine un obiectiv extrem de important.


Capital: Ce alte proiecte editoriale sunt vizate pentru urmatoarea perioada?


Iulian Bortos: Vom lansa noi suplimente, care sa acopere si alte domenii decat cele zece de pana acum. De asemenea, anul viitor ne propunem sa iesim pe piata cu un nou clasament din gama celor care au adus notorietate revistei: Top 300 cei mai bogati romani si Top 100 femei de succes.
Capital: Cum ai caracteriza presa economica din Romania in momentul de fata?


Iulian Bortos: Ce se intampla acum pe piata publicatiilor economice este total diferit fata de ceea ce exista in urma cu doar doi-trei ani. Concurenta a crescut, iar cititorii sunt din ce in ce mai selectivi si mai exigenti. Acest lucru ne obliga la profesionalism si ne determina sa fim intr-o cautare permanenta de resurse editoriale. Prin modul in care trateaza subiectele, Capital a dovedit ca este o publicatie serioasa si solida, si trebuie sa-si mentina acest statut.“Ma preocupa adaptarea modului de lucru al echipei la noua schema de conducere
a revistei.”